<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Børsene i New York fortsatte oppgangen fra fredag

Det ble oppgang på børsene i New York mandag - to dager før ukens kanskje viktigste nøkkeltall kan komme til å prege børsene resten av uken.

    Publisert 12. feb. 2018 kl. 22.00
    Oppdatert 13. feb. 2018 klokken 08.23
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 398 ord

    Etter en uke med inflasjons- og rentefrykt, det største poengfallet for Dow Jones på en dag, den største oppgangen for VIX-indeksen på en dag, en uke der alle de tre viktigste indeksen falt mer enn 5 prosent og en uke der Dow Jones og S&P frem til fredag hadde falt 10 prosent, fortsatte oppgangen fra fredag da børsene åpnet mandag.Fokuset flyttet segIfølge Marketwatch.com skiftet fokuset fra frykt og volatilitet til Donald Trumps infrastrukturplan. Og planen om å bevilge ytterligere 200 milliarder dollar, for å komme opp i 1.500 milliarder dollar over en ti års periode, til blant annet å forbedre veier, broer, flyplasser og annen infrastruktur, ble godt mottatt.De som frykter at dette skal bidra til ytterligere press i en økonomi som allerede går bra, og med lav arbeidsledighet, ble ikke hørt. Det kan endre seg når inflasjonstallene for januar kommer onsdag.Det er ventet at inflasjonen det siste året var på 2,0 prosent, og at kjerneinflasjonen var 1,7 prosent - ned fra henholdsvis 2,1 og 1,8 prosent i desember.De lange rentene har vært på vei oppover en stund og viser rapporten at inflasjonen var høyere enn ventet, kan de lange rentene fortsette opp og frykten på børsene blusse opp igjen. Var den lavere enn ventet kan inflasjonsfrykten avta, de lange rentene roe seg litt og børsene fortsette oppover.De to beste dageneDow Jones steg 1,7 prosent og 410,37 poeng til 24.601,27 mandag. Med fredagens oppgang, på 1,4 prosent og 330,44 poeng, ble det dermed de to beste dagene for Dow Jones indeksen siden 2015, ifølge Marketwatch.29 av de 30 aksjene i indeksen steg. Den enste som falt var GE, som endte ned 0,8 prosent på nok en negativ analyse. Home Depot var uendret.Apple ble dagens vinner med en oppgang på 4 prosent til 162,75 dollar. DowDuPont og Boeing fulgte på de to neste plassene med en oppgang på 3,4 og 3,3 prosent.S&P 500 endte opp 1,39 prosent til 2.656. Av de ti mest omsatte var det bare Twitter som falt. Aksjen som var vinneren i slutten av forrige uke, falt 1,8 prosent.Nasdaq steg 1,56 prosent til 6.981,96. For Nasdaq og S&P 500 ble det de to beste dagene siden juni 2016. Bare NVIDIA av de ti mest omsatte endte ned.VIX-indeksen falt 12 prosent til 25,58. Oljeprisen var blandet. Lettoljen steg 11 cent på råvarebørsen i New York, mens Brent falt 11 cent til 62,68 dollar.Vinnerne og taperne på børsene i New York