<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Danskene positive til Aker BP

Analytikerne i Danske Bank Markets tror på oppsving i Aker BP-aksjen. 

    Publisert 19. feb. 2018 kl. 15.20
    Oppdatert 19. feb. 2018 klokken 15.20
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 176 ord

    Aker BP stiger 2,70 prosent til til 205,20 kroner på en paddeflat børs mandag. Aker er på sin side opp 2,26 prosent til 429,50 kroner. Det skjer etter at selskapet tidligere i dag annonserte oljefunn nær Alvheim-feltet i Nordsjøen, i tillegg til at Aker har inngått avtale om kjøp av Hess' interesser i Ghana.- Funnet er åpenbart positivt. Det er en god break-even, og det bør være forholdsvis kort tid til man kan begynne å bygge ut. Vi regner med at funnet vil gi en effekt på tre kroner pr aksje. Aksjen er litt mer opp i dag, men det samme er Statoil så det er en litt bredere oppgang i dag. Reaksjonen i Aker BP virker fornuftig, sier analytiker Anders Holte i Danske Bank til TDN Direkt.Danske Bank Markets er ifølge nyhetsbyrået generelt positive til selskapet i 2018.- Vi har kjøpsanbefaling på aksjen med et mål på 260 kroner. Vi er positive, men det største spørsmålet vil være rundt oljeprisen. Vi er generelt positive til aksjen og selskapsspesifikt ser det veldig lovende ut inneværende år, sier Holte.