<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Husebye Rein: Markedet har skiftet over i høygir

Etter den roligste perioden i aksjemarkedets historie, ser det ut til at markedet har skiftet over i høygir, ifølge sjefstrateg.

    Publisert 19. feb. 2018 kl. 09.07
    Oppdatert 19. feb. 2018 klokken 09.15
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 353 ord

    Etter den roligste perioden i aksjemarkedets historie, ser det ut til at markedet har skiftet over i høygir med store utfall i begge retninger, ifølge Leif-Rune Husebye Rein, sjefstrateg i Nordea Wealth Management.«Boom i starten av året, etterfulgt av en korreksjon, før markedene igjen har begynt å galoppere oppover igjen. Korreksjoner varer normalt lengre enn det vi til nå har hatt, og ofte tester markedet bunnivåene igjen før den varige oppgangen begynner. Dersom vi ikke får denne «andre runden» med uro denne gangen, skyldes det trolig at de meget solide utsiktene for økonomisk vekst og inntjeningsvekst i selskapene berger optimismen blant investorene», skriver Husebye Rein i fersk rapport.Han viser til at markedet pustet lettet ut i uken vi har lagt bak oss, og tross usikkerheten investorene føler, har børsene begynt å stige kraftig igjen.«Det samme har lange statsrenter gjort. Til tross for at oppgangen i lange renter var det som startet uroen, ser ikke lengre utsiktene til høyere renter å skremme investorene. Den amerikanske 10-åringen er nå bare 10 basispunkter unna 3 prosent, og var på sitt høyeste 2,95 prosent siste uke».«Roet seg litt»Globale aksjer var ifølge sjefstrategen opp over 1,6 prosent i norske kroner (3,7 prosent i lokal valuta), og Oslo Børs steg med 2,8 prosent gjennom uken.«Dermed har det roet seg litt, selv om vi nok ikke kommer tilbake til det rolige markedet vi hadde før korreksjonen på en lang stund ennå», skriver Husebye Rein.Klarte seg bestDet er ifølge sjefstrategen mye som er forskjellig fra gang til gang i alle korreksjoner, og denne gangen var ikke noe unntak. Det var påfallende at sykliske sektorer klarte seg best, og markeder som Latin Amerika og Øst-Europa falt mer eller mindre på linje med amerikanske aksjer.«Dette er unormalt, som regel faller disse Emerging Markets regionene fort dobbelt så mye som det amerikanske aksjer gjør i korreksjonsperioder. Dette tyder på at det var mer det tekniske, og kollapsen av de omvendte volatilitetsproduktene som var USA-spesifikke, som i stor grad drev korreksjonen denne gangen. Og på motsatt side ser ikke markedet ut til å bekymre seg særlig for de fundamentale forholdene», heter det fra Husebye Rein.