<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Solcelleprodusent satser milliarder

Solcelleprodusenten Norsun planlegger å investere tre milliarder kroner og tidoble produksjonen de neste årene.

Publisert 13. feb. 2018 kl. 05.45
Oppdatert 13. feb. 2018 klokken 05.46
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 135 ord
Solceller. Foto: Scanpix

I fjor var planen å doble produksjonen og ansette 100 personer ved anlegget i Årdalstangen innerst i Sognefjorden. Nå har selskapet justert opp ambisjonene, skriver Bergens Tidende.– Vi har sett på hva som er vårt potensial om vi tar i bruk det arealet vi har tilgjengelig. Vi snakker om en gradvis utbygging, der tredje fase innebærer produksjon i global skala med investeringer på opp mot tre milliarder kroner, sier direktør Svenn Ivar Fure. Det tredje byggetrinnet kan realiseres i 2022.Fure mener veksten og utviklingen går så fort at det er viktig å være tidlig ute.– Sol- og vindenergi øker for hver dag som går. Den fornybare revolusjonen som nå pågår, kan sammenlignes med de investeringene den kraftkrevende industrien opplevde på 1900-tallet på Vestlandet, sier han.For å klare milliardinvesteringene må selskapet ut og hente mer kapital.(©NTB)