<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Storebrand-forvalter forberedt på børsnedtur i 50 dager

Tror børsuroen mest av alt skyldes investorer som har veddet på at oppturen skulle vare litt til.

  Publisert 10. feb. 2018 kl. 06.57
  Oppdatert 10. feb. 2018 klokken 07.06
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 220 ord
  Eivind Yggeseth

  – Så lenge markedet går bra, gir det aktørene en stabil inntekt fra andre investorer som vil sikre seg mot svingninger. Når markedet blir urolig, blir opsjonene innløst og det koster veldig mye penger. Det fører i neste omgang til et massivt nedsalg i aksjer og trekker markedet videre ned, sier Storebrands porteføljeforvalter Hans Thrane Nielsen til DN.Forvalteren har laget en sammenstilling av 12 «korreksjoner» på Oslo Børs siden 2003, fall på under 20 prosent, hvor finanskrisen for ti år siden er holdt utenfor.– Det er et stort utfallsrom. Men én ting har forandret seg siden sist, sier Nielsen til DN, og peker på en spesiell utvikling internasjonalt som gjør at fallet kan bli langvarig denne gang og vare i noen uker til;Store investorer, fond og banker har indirekte satset mer penger på et veddemål om videre oppgang i markedet. Det har de gjort ved å tilby andre investorer en veldig kortsiktig forsikring mot store svingninger i aksjer mens markedet har tikket oppover.Til DN kaller Nielsen aktørene for «gærninger» og tror de kan bidra til å sende aksjemarkedet i Norge og utlandet videre nedover fra dagens nivåer.– Det er tidlig å si når bunnen er nådd. Aksjene på Oslo Børs er fortsatt høyt priset, og hele 2018 kan bli et ruglete år, selv om verdensøkonomien går godt, sier Nielsen til DN.