<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

- Vil kunne betale en voldsom budpremie for Subsea 7

Analysesjef Frederik Lunde i Carnegie ser for seg at Schlumberger kan kjøpe opp norsk selskap. 

  Publisert 23. feb. 2018 kl. 13.26
  Oppdatert 23. feb. 2018 klokken 13.26
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 154 ord
  Frederik Lunde. Foto: Eivind Yggeseth.

  Subsea 7 stiger på Oslo Børs fredag i kjølvannet av nyheten om at Subsea 7 og Schlumbergers OneSubsea har gått inn i eksklusive samtaler om å danne et 50/50-joint venture som bygger på suksessen fra Subsea Integration Alliance.Analysesjef Frederik Lunde i Carnegie sier til TDN Direkt at det er nærliggende å tro at Schlumberger kan komme til å kjøpe Subsea 7 i fremtiden.- Alle andre joint ventures i industrien har ført til oppkjøp. TechnipFMC startet med en allianse, som ble til et joint venture som ledet til en fusjon, og Schlumbergers joint venture, OneSubsea, med Cameron førte til oppkjøp av Cameron. Det er nærliggende å tro at dette kan skje her også, sier han til nyhetsbyrået.Synergipotensialet er veldig stort, ifølge Lunde. Han viser til at i TechnipFMC ble de årlige synergiene anslått til 450 millioner dollar. - Dersom man tror på noe lignende her vil Schlumberger kunne betale en voldsom budpremie, sier Lunde til TDN Direkt.