<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Andenæs-familien tar jafs av tørrbulkrederi

Dukker opp høyt oppe på aksjonærlisten til Songa Bulk.

    Publisert 19. mars 2018 kl. 13.33
    Oppdatert 19. mars 2018 klokken 13.36
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 125 ord

    Hovedformålet til selskapet Norda ASA, tidligere NorDiag ASA, som er kontrollert av Andenæs-familien, er forskning og utvikling, samt tilbud av tjenester og produkter innen bioteknologi.Selskapet investerer imidlertid også i aksjer, eiendom og andre aktiva.Det er langt fra bioteknologi til tørrbulk, men mandag dukker altså Norda opp på listen over de største aksjonærene i tørrbulkrederiet Songa Bulk.Ifølge en fersk oversikt har Norda dukket opp på listen som den 30. største aksjonæren med totalt 193.000 aksjer i rederiet.Det tilsvarer en eierandel på 0,54 prosent. Basert på siste omsatt kurs, er aksjeposten verdt rett i overkant av åtte millioner kroner.Andenæs-familien tror dermed i likhet med flere andre at tørrbulkoppturen skal fortsette.I 2016 satt Norda igjen med et overskudd på nær 60 millioner kroner, etter en dobling fra året før.