<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Britiske myndigheter ber om ransakingsordre etter Facebook-avsløring

Britiske tilsynsmyndigheter vil be om en ransakingsordre av analyseselskapet Cambridge Analytica, som bisto under Donald Trumps valgkamp.

  Publisert 20. mars 2018 kl. 06.28
  Oppdatert 20. mars 2018 klokken 09.40
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 86 ord
  Nam Y. Huh

  Tirsdag vil britiske tilsynsmyndigheter gå rettens vei for å søke om en ransakingsordre for å gjennomgå Cambridge Analyticas dataservere fordi selskapet ikke har vært samarbeidsvillig, melder AFP.Cambridge Analytica «avviser på det sterkeste» anklager om at det stjal opplysninger fra 50 millioner Facebook-profiler for å utarbeide en programvare som kunne forutsi og påvirke velgernes valg. Resultatene ble solgt til Trumps valgkamp, ifølge avisene New York Times og britiske Observer.Facebook-aksjen falt 6,8 prosent på Wall Street mandag i kjølvannet av helgens avsløring i flere britiske og amerikanske medier.(©NTB)