<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

DNB-sjefen ser frem til renteøkning

Men hva med marginen?

    Publisert 20. mars 2018 kl. 14.25
    Oppdatert 20. mars 2018 klokken 14.25
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 143 ord

    DNB-sjef Rune Bjerke synes det er positivt at Norges Bank nå signaliserer en renteøkning.- Hvis renten blir liggende stabil eller for flatt lenge, kan investorer og sparere venne seg til at det ikke er bevegelse i rentene. Man må forholde seg til rentene på en måte slik at man vet at den kan gå opp og ned. Jeg vil si det er positivt at vi har små bevegelser i rentene, og jeg vil ikke si det er skadelig for norsk økonomi at det generelle rentenivået er noe høyere enn vi har i dag, sier han til TDN Direkt på Finansnæringens dag.Bjerke vil dog ikke kommentere at Norges Bank øyner noe lavere utlånsmarginer for bankene fremover.- Vi har en ambisjon om å holde volumvektede marginer stabile over tid. Hvorvidt vi klarer det kan vi ikke si med sikkerhet, men det er vår ambisjon, sier Bjerke til nyhetsbyrået.