<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

DNB venter lavere utlånsvekst

DNB venter lavere utlånsvekst i den norske økonomien fremover.

    Publisert 20. mars 2018 kl. 12.32
    Oppdatert 20. mars 2018 klokken 12.39
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 291 ord

    DNB venter ifølge konsernsjef Rune Bjerke litt lavere utlånsvekst i den norske økonomien fremover, og tror boliglånsforskriften er kommet for å bli, skriver TDN Finans.En veksttakt på fem prosent totalt i utlånet er ganske nær det som er bærekraftig, mener han.- Litt lavere utlånsvekst fremover, det er det ting som kan tyde på at vi kan få. Den var oppe på seks-tallet, og det er ikke gærent om den kommer litt ned, sier Bjerke, ifølge nyhetsbyrået.Tegn til bedringOm utviklingen i kvartalet så langt, trekker han frem at boligmarkedet viser tegn til bedring, og sier at en noe lavere utlånsvekst kan være sunt for økonomien.- Vi ser noe tiltakende aktivitet i boligmarkedet og en noe mer gunstig prisutvikling. Vi ser også at den totale utlånsveksten i norsk økonomi ser ut til å gå litt ned, noe som er i tråd med målene til de som styrer pengepolitikken og jeg tror heller ikke norsk økonomi har noe vondt av det.- Hvis man får en veksttakt på fem prosent totalt så er det ganske nær det som er bærekraftig over tid, gitt den BNP-veksten som ligger der, sier Bjerke.Kommet for å bliKonsernsjefen tror ifølge TDN Finans boliglånsforskriften er kommet for å bli, og ser justeringer av dagens forskrift i tråd med utviklingen.- Jeg tror boliglånsforskriften er kommet for å bli, og jeg tror det er viktig at myndighetene forholder seg til forskriften på en dynamisk måte, og at den sees i forhold til utviklingen i markedet og utlånsveksten som sådan, utsiktene til finansiell stabilitet og bankenes soliditet.- Forskriften har virket etter hensikten, og nå har man rettet opp den geografiske ulikheten, og nå gjelder det å være dynamisk i doseringen fremover, og det er noe man må vurdere fra halvår til halvår, sier Bjerke.