<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Emisjon i Norwegian - selskapet henter milliardbeløp

  Publisert 20. mars 2018 kl. 16.32
  Oppdatert 20. mars 2018 klokken 18.09
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 214 ord
  Brian Cliff Olguin

  Norwegian har engasjert Arctic Securities, Carnegie, Danske Bank og Pareto Securities for å hente inn 1,3 milliarder kroner i frisk kapital.Bjørn Kjos gjør dette for å styrke selskapets balanse.HBK Holding, der konsernsjef Bjørn Kjos er majoritetseier og styreleder Bjørn H. Kise er medeier, har forpliktet seg til å delta i emisjonen. HBK Holding kontrollerer 26,4 prosent av aksjene i Norwegian.I en melding fra selskapet heter det at emisjonen har fått signifikant støtte fra eksisterende aksjonærer.Emisjonen vil gjennomføres gjennom en såkalt akselerert bookbuilding-prosess. Den startet klokken 16.30 og vil avsluttes innen klokken 08.00 i morgen, onsdag.Tirsdag sluttet aksjen på 171,60 kroner, ned 0,23 prosent. Det betyr at aksjen er ned 3,19 prosent den siste uken mens den har falt 2,50 prosent hittil i år.Tirsdagens sluttkurs verdsetter det norske flyselskapet til 6,14 milliarder kroner.Norwegian har tydeligvis hatt en tøff start på året. I en fersk oppdatering kan vi lese at selskapet regner med å omsette for 7,1 milliarder kroner og få et resultat før skatt (EBT) på minus 2,6 milliarder kroner i årets første kvartal.Høye drivstoffpriser og en sterkere euro har bidratt til milliardunderskuddet.I midten av september 2017 kunne vi lese at HBK Holding kjøpte 803.000 aksjer i Norwegian til en kurs på 240 kroner stykket. Pris: 192,72 millioner kroner.Her kan du lese mer om emisjonen