<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Grieg Seafood-topp ønsker mer stabil laksepris

Per Grieg Jr. tror det er prisfluktuasjonene på laks som forstyrrer markedet. 

  Publisert 20. mars 2018 kl. 15.59
  Oppdatert 20. mars 2018 klokken 15.59
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 203 ord
  Per Grieg jr. er styreformann i Grieg Seafood. Per Grieg sr. har solgt alle sine aksjer i selskapet. Foto: Iván Kverme/Finansavisen.

  - Når det gjelder prisen på laks tror jeg at det er mer variasjonen i pris som forstyrrer markedet enn noe annet. Hadde man hatt en stabil laksepris hadde nok markedet akseptert en høyere gjennomsnittspris.Det sier styreleder Per Grieg Jr. i Grieg Seafood til TDN Direkt, etter et seminar for leverandørindustrien i havbruk. Når det gjelder kostnadene tror han ikke de vil utvikle seg slik kostnadsnivået i oljebransjen gjorde før oljeprisfallet i 2014, tross gode tider for både oppdretterne og leverandørene.- De høye kostnadene kommer som følge at vi har miljømessige utfordringer, og hvis vi løser de utfordringene vil mye av kostnadene falle vekk, og man vil få en mer effektiv produksjon, sier han til nyhetsbyrået. Grieg Jr. anslår at kostnader knyttet til bekjempelse av lakselus ligger på tre til fem kroner pr kilo laks, ifølge nyhetsbyrået.- Det er manglende produktutvikling. Veldig mye av løsningene på helseutfordringene ligger i gode vaksiner. Nå sier jeg ikke at det ikke skjer utvikling, for det gjør det, men i forhold til kostnadene vi har på helse og fiskesykdommer så er det for lite utvikling. Men potensialet for helsegevinst ved gode vaksiner er enormt stort, så det burde være betydelig større investeringer på dette området enn det er, sier han.