<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Kursrally på overraskende nyheter

Oslo Børs faller, men det finnes glitrende unntak.

Publisert 16. mars 2018 kl. 13.09
Oppdatert 16. mars 2018 klokken 17.23
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 405 ord

Oslo Børs faller inn mot helgen. Klokken 13:05 er hovedindeksen ned 0,4 prosent til 803,60.Omsetningen har kommet opp i 1,7 milliarder kroner.Utviklingen skjer i kjølvannet av et blandet Wall Street  torsdag og stort sett røde børser i Asia før i dag.Mer Trump-kaosVarsler om mer kaos i Trump-administrasjonen tester ifølge Reuters investorenes nerver.De samme nervene er allerede tynnslitte av at presidenten er i ferd med å innføre tollsatser som kan trigge en handelskrig.Wall Street Journal skriver at Det hvite hus vurderer å innføre toll på minst 30 milliarder dollar av kinesisk import. Reuters meldte tidligere denne uken et beløp på 60 milliarder dollar.Oljeprisen Oljeprisene  beveger seg sidelengs. Brent-oljen er opp 0,1 prosent til 65,18 dollar, mens WTI-oljen er opp 0,3 prosent til 61,34 dollar fatet.Det som holder prisutviklingen i sjakk, er ifølge Reuters den samme bekymringen som før.Produksjonsøkningen utenfor OPEC, og da spesielt i USA.OPEC forespeilet selv i onsdagens rapport utsikter til nettopp at produksjonen vil øke mer enn etterspørselen i 2018.Oljeaksjene Indekstunge Statoil faller 0,4 prosent til 177,10 kroner.Ellers i olje er DNO opp 0,8 prosent til 10,85 kroner etter at Deutsche Bank har høynet kursmålet , mens Aker BP faller 0,1 prosent til 201,20 kroner etter å ha priset sitt milliardlån.Vistin til værs på nyheterVistin Pharma har inngått avtaler med DNB-duoen Torbjørn Kjus og Kenneth Tveter om å utvikle et nytt forretningsområde innen energitrading, går det frem av en børsmelding.Etter salget av opioide- og tablet-virksomheten i oktober 2017, har selskapet blitt en global metformin-leverandør med «solide vekstutsikter».Nyheten sender aksjen opp 16,1 prosent til 13 kronerNy Hydro-smellNorsk Hydro faller 1,0 prosent til 48,41 kroner på høyt volum.Interesse for Norsk Hydro og deres situasjon i Brasil virker fortsatt høy.- Situasjonen rundt Hydro fortsatt interessant, men det er ekstremt vanskelig å si noe konkret om det siden vi har svært lite informasjon. Hvis situasjonen fortsetter kan det få store negative konsekvenser, og hvis det løser seg kan få motsatt effekt. Mange venter på hva som vil skje her, sier en megler til TDN Direkt.LaksSparebank 1 Markets skriver i en oppdatering fredag at spotprisene på laks i løpet av de siste dagene har falt fra 70 kroner per kilo til lavt på 60 kroner, skriver Intrafish, ifølge TDN DirektSalmar utmerker seg negativt med en nedgang på 1,4 prosent til 299,20 kroner. Marine Harvest faller 0,8 prosent til 152,35 kroner.DNB er et annet lyspunkt, og stiger 0,4 prosent til 156,60 kroner nest høyest volum.Kursrally i Asetek På den positive siden merker vi oss Asetek, som spretter opp 19,8 prosent til 108 kroner på melding om Intel-samarbeid og snarlige produktnyheter.