<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Meglerhus løftet aksje

28 av de 30 mest omsatte aksjene steg, mens bare to oppdrettsaksjer falt. En aksje steg 12,4 prosent, mens en annen steg 14,35 prosent. Til og med Hydro og Norwegian endte opp.

    Publisert 6. mars 2018 kl. 16.28
    Oppdatert 6. mars 2018 klokken 19.17
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 411 ord

    Hovedindeksen på Oslo Børs klatret i dag 1,92 prosent før den sluttet på 816,73 poeng. Det ble omsatt aksjer for 4,8 milliarder kroner.Det betyr at årets avkastning er tilbake i positivt terreng (+0,28 prosent). Bare to aksjer av de 30 mest omsatte falt. Marine Harvest endte ned marginale 0,03 prosent, mens Lerøy Seafood falt 0,38 prosent.Olje/StatoilEt fat Nordsjøolje omsettes for 65,60 dollar, opp 0,09 prosent.Statoil endte tirsdagen på 182,10 kroner, opp hele 2,91 prosent.Norsk HydroFor to uker siden opplyste helsedepartementet i Brasil at det er registrert høye nivåer av bly, natrium og andre skadelige substanser nær Alunorte, og at drikkevann opp til to kilometer unna er berørt, skrev avisen Rio Times. Miljømyndighetene påla Hydro et produksjonskutt på 50 prosent.Fredag kunne vi lese at Alunorte utsteder force majeure-varsel på grunn av produksjonskuttet.Hydrosjef Svein Richard Brandtzæg utnevnte mandag finansdirektør Eivind Kallevik som midlertidig leder av Hydros aluminiumsraffineri Alunorte med umiddelbar virkning. Hydro skal nå diskutere med myndighetene i landet for å finne en løsning, men foreløpig aner ikke selskapet hva som skal til for å få produksjonen tilbake for full maskin.- Dette er den mest alvorlige situasjonen jeg har hatt i min tid som konsernsjef i Hydro, sier Brandtzæg til DN.Ifølge E24 fikk Hydro mandag lokal tid nei på en forespørsel om å gjenoppta produksjonen.Aksjen la likevel på seg 2,09 prosent og sluttet dermed på 52,84 kroner.Vinnerne, taperne og de mest omsatte på Oslo BørsFrontlineI en sektorrapport om tankmarkedet tirsdag skriver DNB Markets at de ser 100 prosent oppside i VLCC-ratene innen 2020. Meglerhuset oppgraderer dermed anbefalingen på en rekke selskaper innen sektoren.Ifølge TDN Direkt oppgraderes Frontline til kjøp med et kursmål på 42 kroner, mot tidligere 33 kroner.Aksjen hoppet hele 12,40 prosent til 34,98 kroner.Aker BPMoody's Investors Service har oppgradert kredittratingen på Aker BP til Ba1 fra Ba2.Aksjen la på seg 3,02 prosent og endte på 201,20 kroner.NorwegianI februar fraktet Norwegian 2.330.006 passasjerer, opp 11 prosent sammenlignet med samme periode året før. Den totale passasjertrafikken (RPK) steg med 32 prosent, mens den totale kapasiteten (ASK) steg med 35 prosent.Yielden, inntektene per flydde setekilometer, var 0,31 kroner, ned fra 0,33 kroner i samme periode i fjor.Aksjen klatret 3,45 prosent til 176,80 prosent.Hugo GamesHugo Games opplyser i en børsmelding at «Hugo Troll Race 2» vil lanseres på Facebooks Instant Messenger-plattform i 2018. Selskapet har tidligere annonsert at spillet «Cristiano Ronaldo: Kick 'N' Run» også vil lanseres på samme plattform dette året.«Hugo Troll Race 2» har allerede mer enn ti millioner nedlastinger fra app-butikkene.Aksjen hoppet 14,35 prosent til 5,10 kroner på Oslo Axess.