<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oslo Børs åpner opp

    Publisert 20. mars 2018 kl. 09.02
    Oppdatert 20. mars 2018 klokken 09.31
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 285 ord

    Oslo Børs åpner opp mandag, drevet av høyere oljepris, mens børsfall i USA mandag trekker i motsatt retning.«Wall Street endte kraftig ned i går, dog dette skyldes hovedsakelig selskapspesifikke hendelser, med FAANG-aksjene i spissen (Facebook, Apple, Amazon, Netflix og Google). De asiatiske børsene derimot, klarte seg mye bedre, da de endte relativt flatt i natt. Investorene venter på morgendagens rentebeslutning fra Fed. Sannsynligheten for at styringsrenten settes opp fra 1,5 prosent til 1,75 prosent er stor - over 90 prosent sannsynlighet», skriver Berntsen i morgenrapporten.Etter 15 minutters handel står hovedindeksen i 799,90, opp 0,22 prosent.Det er hittil omsatt aksjer for 237 millioner kroner.OljeprisenPolitisk spenning i Midtøsten løfter oljeprisen tirsdag, mens et ustabilt aksjemarked demper oppgangen.Brent-oljen er tirsdag morgen opp 0,70 prosent til 66,51 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,87 prosent til 62,67 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 65,76 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.Mandag startet den saudiarabiske kronprinsen Mohammed bin Salman sitt besøk i USA. Iran og sanksjonene mot landet ventes å være blant temaene under møtet med Donald Trump tirsdag.Markedsaktører vil videre denne uken rette fokus på oljelagertallene fra amerikanske energimyndigheter (EIA).Statoil stiger 0,34 prosent til 176,35 kroner.IncusIncuseide Scana Steel Bjørneborg AB har sikret seg en stor ordre, der kontraktsummen er på 30 millioner svenske kroner.- Som tidligere kommunisert ser vi nå en klar bedring i markedet og økende etterspørsel etter Scana Steel Bjørneborgs helhetsløsninger, sier adm. direktør i Incus Investor ASA, Bjørn Torkildsen.Aksjen er opp 7,27 prosent til 1,18 kroner, og topper dermed vinnerlisten i skrivende stund.ProsafeProsafe har signert en kontrakt med BP for «Safe Caledonia» for bruk ved Clair Ridge-plattformen vest for Shetlandsøyene på britisk sokkel i Nordsjøen.Kontraktsummen er på 13,5 millioner dollar.Aksjen stiger 4,34 prosent til 12,98 kroner.