<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Slutt for kosmetikkgigant

Parfymeriet Douglas ville på sikt åpne ti butikker i Norge, før de skulle ekspandere til Sverige og Danmark. I går begjærte selskapet oppbud under nytt navn.

Publisert 11. mars 2018 kl. 11.34
Oppdatert 11. mars 2018 klokken 11.35
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 325 ord

(Finansavisen): Den internasjonale kosmetikkkjeden Nordic er en av Europas største parfymeriaktører med mer enn 2.400 butikker i 19 land.Høsten 2015 åpnet den første permanente norske butikken i Bogstadveien i Oslo, i et lokale på to etasjer og over 600 kvadratmeter, i tillegg til en nettbutikk.Planen var på sikt å etablere en rekke store parfymerier i Norge, og ta opp kampen mot de etablerte kjedene. Siden skulle selskapet Douglas Nordic ekspandere til Sverige og Danmark sammen med lokale partnere, opplyste adm. direktør Thor Hauge til Finansavisen i 2015.I går begjærte selskapet oppbud i Oslo tingrett.Styret opplyste ifølge avisen i en balanserapport 31. januar i år at gjeld er bokført med omtrent 23,6 millioner kroner. Bokførte eiendeler utgjør i henhold til samme rapport om lag 20 millioner kroner, men av disse utgjør utsatt skattefordel like over 11 millioner.Videre oppgir selskapet at det totalt er 28 ansatte i virksomheten.Butikken holder åpentEllen Schult Ulriksen i advokatfirmaet Haavind er oppnevnt som bostyrer, og bekrefter at de ansatte fortsatt jobber i butikken.- Vi jobber nå med å få oversikt over situasjonen. Butikken holder åpent inntil videre, men den beslutningen kan endre seg alt ettersom hvordan vi vurderer saken, sier Ulriksen til Finansavisen.Hun bekrefter at styret har oppgitt en gjeld på 23,6 millioner kroner.- Foreløpig har vi ikke så god oversikt, så det er litt for tidlig å ha en formening om hva gjelden konkret består i, sier Ulriksen til avisen.Kostbar etableringNorge var testmarked for Douglas-kjedens nye omnikanal-konsept, hvor fysiske butikker og netthandel skulle integreres.«Vi er den første parfymerikjeden i Skandinavia med egen app. Her finnes over 30.000 artikler. Med vår app blir telefonen Nordens største sminkepung», uttalte adm. direktør Thor Hauge til Finansavisen i 2015.Senere har det vist seg at etableringen i det norske markedet ble kostbar.Selskapet Douglas Nordic, som skiftet navn til DN Nordic i fjor høst, hadde ifølge Finansavisen et samlet underskudd på over 46 millioner kroner før skatt i perioden 2014–2016.Regnskapet for 2017 er foreløpig ikke levert til Brønnøysundregistrene.