<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Statoil deler ut nye kontrakter

    Publisert 22. mars 2018 kl. 08.57
    Oppdatert 22. mars 2018 klokken 09.02
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 177 ord

    Statoil tildeler kontrakt for rørlegging til Subsea 7 og for marine operasjoner til Ocean Installer i Askeladd-utbyggingen.- Askeladd-prosjektet føyer seg inn i en periode for Statoil med viktige milepæler i Nord-Norge. Aasta Hansteen-feltet i Norskehavet starter opp produksjonen mot slutten av året. Johan Castberg-utbyggingen er for alvor i gang etter nylig å ha blitt sanksjonert. Og i tillegg videreføres Statoils letekampanje i Barentshavet dette året, sier Torger Rød, direktør for prosjekter i Statoil, i en melding.Subsea 7 skal legge 42 kilometer med 20 tommer rørledning som knytter Askeladd til Snøhvit-feltet. Støtteaktiviteter for operasjonene vil ta utgangspunkt i blant annet Hammerfest. Arbeidet starter umiddelbart og vil pågå ut 2019. Installasjonsperioden er sommer 2019.Ocean Installer skal i 2019 installere to havbunnsrammer. I 2020 skal det installeres 42 kilometer kontrollkabel, 35 kilometer MEG-rør (monoetylen-glykol) og to manifolder. I tillegg skal Ocean Installer fabrikkere og installere 4 spooler, beskyttelsesstrukturer, samt utføre tie-ins og RFO-operasjoner. Operasjonene vil i hovedsak mobiliseres fra Hammerfest og gi ringvirkninger for lokale leverandører.Både Subsea 7 og Ocean Installer har tidligere blitt tildelt tilsvarende kontrakter for Johan Castberg.