<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Studentanalytikere skrev krakkrapport

Torsdag falt Fred. Olsen Energy 17 prosent på Oslo Børs etter å ha blitt omtalt i Nordea-rapport der tre studenter er oppført som forfattere.

  Publisert 17. mars 2018 kl. 11.26
  Oppdatert 17. mars 2018 klokken 11.28
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 175 ord
  Foto: Finansavisen

  Torsdag advarte Nordea Markets i sin morgenrapport om at riggselskapet Fred. Olsen Energy er blant oljeserviceselskapene som står i fare for å «bukke under», skriver DN.Nordeas analysesjef Anders Hagen sa torsdag til DN at den aktuelle morgenrapporten var skrevet av studenter i Danmark, men han gikk senere tilbake på dette.I morgenrapporten fra Nordea er det oppgitt tre analytikere som forfattere. DN har sjekket de tre personenes CV på nettstedet Linkedin, der det går tydelig frem at samtlige var studenter ved inngangen til året og at de har stillingstittelen «Assistant Analyst» i Nordea Markets.- De tre er ikke alene ansvarlig for rapporten, men jobber i teamet som sammen utarbeider rapporten, sier Hagen til avisen.Ifølge Hagen er det sjefrådgiver Torben Høyer som er leder for teamet som står bak morgenrapporten. Høyer er ikke navngitt i rapporten.- Vi står inne for alt det som står i rapporten og mener at dette er korrekt. I selve analysen er vi tydelig på at vi frykter en utvannende emisjon og at vi derfor setter kursmålet til én krone, sier Hagen til DN.