<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Swedbank låner ut 1,5 mrd. «grønne» kroner

Swedbank gir et grønt lån på 1,5 milliarder kroner til eiendomsselskapet Hemfosa Samfunnsbygg.

    Publisert 23. mars 2018 kl. 08.22
    Oppdatert 23. mars 2018 klokken 08.43
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 265 ord

    Swedbank gir et grønt lån på 1,5 milliarder kroner til eiendomsselskapet Hemfosa Samfunnsbygg AS for å finansiere et nytt, energieffektivt sykehus og helsehus på Gardermoen utenfor Oslo, går det frem av en melding.Lånet er et av bankens første grønne lån i Norge - og for første gang er alle stegene i finansieringen av en næringseiendom grønne.500 mill. euroI oktober 2017 hentet Swedbank 500 millioner euro i en grønn obligasjon. Denne kapitalen lånes nå ut til bærekraftige prosjekter med noe bedre vilkår enn vanlige lån. LHL-sykehuset og det interkommunale helsehuset på Gardermoen Campus utenfor Oslo er første prosjekt i Norge som mottar midler basert på Swedbanks grønne obligasjon gjennom lån til Hemfosa.- Dette grønne lånet er et tydelig eksempel på hvordan Swedbank bidrar til et mer bærekraftig samfunn sammen med våre kunder. For Hemfosa er avtalen også "grønn hele veien”, sier Tone Lunde Bakker, sjef for Swedbank Norge.Både LHL-sykehuset og helsehuset er nylig ferdigstilt og i drift.EnergieffektivtGardermoen Campus er en helseklynge bestående av innovative virksomheter innenfor helsesektoren. Prosjektet er et initiativ mellom Hemfosa, Aspelin Ramm, Landsforeningen for hjerte – og lungesyke (LHL) og Ullensaker kommune.Låntaker og utvikler er det svenske eiendomsselskapet Hemfosa gjennom sitt datterselskap Hemfosa Samfunnsbygg.- Som eier og forvalter av hovedsakelig samfunnsbygg, er det spesielt viktig for oss å bidra til et bærekraftig samfunn. Å finansiere sykehuset og helsehuset med et grønt lån fra Swedbank er helt i tråd med vår ambisjon om å inkludere bærekraftsatsingen i hele vår virksomhet. Denne avtalen vil skape verdier både på kort og lang sikt for våre kunder, sier daglig leder, Simon Venemyr Ottersland i Hemfosa Samfunnsbygg AS.