<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Gunvor hyrer inn lekter-FSRU fra Exmar

Skal bidra til å utvikle LNG-markedet i Bangladesh.

    Publisert 15. mai 2018 kl. 06.47
    Oppdatert 15. mai 2018 klokken 06.47
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 217 ord

    Rett før jul i fjor, meldte nederlandske Exmar at selskapet hadde tatt levering av verdens første lekterbaserte FSRU (flytende lagrings- og regassifiseringsenhet) fra Wison Shipyard i Kina.- Leveringen er en milepæl i Exmars historie da denne FSRUen er den første av en ny generasjon flytende regassifiseringsenheter, er lekterbasert og perfekt posisjonert til gi merverdi i mediumstore LNG-importprosjekter over hele verden på en rask, fleksibel og kostnadseffektiv måte, skrev selskapet i meldingen. Samtidig kunne selskapet melde at det hadde sikret langsiktig arbeid med en anerkjent motpart som ville starte i midten av 2018.  Flere deltajer ville komme senere, ble det opplyst.Ifølge en børsmelding sendt ut tirsdag kveld er denne anerkjente motparten Gunvor Group, en av verdens største uavhengige råvaretradere.Kontrakten har en varighet på 10 år og arbeidsstedet er Bangladesh.For øyeblikket blir FSRUen modifisert på Keppel-verftet i Singapore, og den ventes å ankomme Bangladesh i løpet av fjerde kvartal.Exmar har betalt for den nye doningen fullt ut, men opplyser at finansieringen er under diskusjon."Som en ledende global trader av LNG er Gunvor interessert i å støtte utviklingen av nye LNG-markeder ved å tilby pålitelige og effektive LNG-infrastrukturløsninger. Den flytende løsningen utviklet og operert av Exmar vil tjene Hunvors langsiktige strategi perfekt, og konsernet er veldig fornøyd med sitt første strategiske trekk i FSRU-området sammen med Exmar", heter det i meldingen.