<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kan DNBs superkvinne Kjersti Hobøl redde Nille?

Kjersti Hobøl (57) er superkvinnen DNB snur seg til når oppkjøpsfondene har kjørt storkunder på dunken og forlatt dem med kjempegjeld.

  Publisert 5. mai 2018 kl. 08.26
  Oppdatert 6. mai 2018 klokken 00.10
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 485 ord
  Cornelius Poppe

  FINANSAVISEN: – Jeg hadde aldri kjøpt Kid for nær én milliard kroner om det ikke hadde vært for Kjersti Hobøl, sier Bjørn Rune Gjelsten til Finansavisen.I går mistet han supersjefen som snudde gardin- og sengetøykjeden for ham.– Hun er en av de beste hands on-lederne jeg har hatt i mine handelskonsepter. Nille og DNB har fått den beste lederen med hensyn til en krevende turnaround-situasjon, sier Gjelsten.LES OGSÅ: Gjelsten mister toppsjefenRedningskvinnenI forrige uke ble det kjent at lavpriskjeden Nille ble overtatt av bankforbindelsen DNB for å unngå konkurs og sikre lån. For andre gang går DNB til Kjersti Hobøl når de er i problemer.Tidligere har hun reddet Princess og Kid fra tilnærmet konkurs. Nå står Nille for tur. Historiene er skremmende like.LES OGSÅ: DNB overtar NilleBåde i Kid og i Nille hadde PE-selskaper kjøpt ut virksomhetene med håp om stor gevinst. I stedet kjørte de selskapene på dunken. I Kid var det Industri Kapital. I Nille var det BC Partners.I begge selskapene var det DNB som var bankforbindelsen som fikk engasjementet i hendene. Og i begge tilfellene satte DNB Kjersti Hobøl på jobben med å berge dem fra å måtte ta gigantiske tap.– Situasjonen er lik Kid– Situasjonen som har oppstått i Nille er veldig lik det som skjedde med Kid for åtte år siden da DNB overtok eierskapet i Kid. Da fikk jeg oppgaven med å snu selskapet, sier Hobøl.Det klarte hun med glans. Hobøl, som også tidligere har jobbet direkte for banken, fikk opp lønnsomheten og fortsatte som sjef da banken solgte til Bjørn Rune Gjelsten i 2012 for 925 millioner kroner.LES OGSÅ: Tosifret vekst i KidHøsten 2015 tok han selskapet på børs og Kid har i dag en verdsettelse på rundt 1,6 milliarder kroner. I 2016 mottok hun prisen som «årets retailleder» av Virke.– Kort vei mellom suksess og fiaskoÅret før Gjelsten kjøpte Kid fra DNB hadde et annet oppkjøpsfond, BC Partners, kjøpt opp en annen av DNBs andre store bedriftskunder, Nille. Nilles 2016-regnskap viste én milliard kroner i gjeld, hvorav den store majoriteten til kredittinstitusjoner. Hvor mye av det som er til DNB er ikke opplyst.Men beløpet er stort nok til at DNB igjen vendte seg til Kjersti Hobøl for å få sikret mest mulig av verdiene etter at nok et oppkjøpsfond hadde forlatt dem med et stort problemengasjement i fanget.– Nå har jeg vært åtte år i Kid, og jeg føler at dette selskapet er så bra, det er så strukturert og så godt drevet at jobben er gjort. Nå klarer de seg veldig fint uten meg. Så har jeg også en personlig filosofi om at man ikke skal klamre seg fast i en jobb og bli for lenge i en stilling. Jeg har vært her i over åtte år, så når dette dukket opp for bare noen få dager siden og styreleder Reidar Mueller tok kontakt med meg, så tenkte jeg at det var en mening med det.LES OGSÅ: Kan Norge få et butikkrakk?