<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

PANG: Oslo Børs har aldri vært høyere

Publisert 2. mai 2018 kl. 16.28
Oppdatert 2. mai 2018 klokken 16.37
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 349 ord

Hovedindeksen på Oslo Børs klatret i dag 1,11 prosent før den sluttet på 869,50 poeng. Det er den høyeste sluttnoteringen noensinne. Intradag var indeksen oppe i 869,53 poeng, også dette ny rekord.Det ble omsatt aksjer for 6,4 milliarder kroner.Veien videreMark Mobius, grunnlegger av Mobius Capital Partners, synes en børskorreksjon på 30-40 prosent ikke er urimelig.- Jeg spår ikke dette, men sier bare at vi må være klare for det, sa han i et intervju på CNBC, som omtaler Mobius som «investeringsguru» og «prominent emerging markets-investor».Mobius forklarer sitt negative markedssyn med at det amerikanske bull-markedet har vart siden 2009.Olje/StatoilSaudi-Arabias oljeminister Khalid al-Falih antydet nylig at oljeprisene kan stige fra dagens nivåer til nærmere 75 dollar uten å skade økonomien.- Vi har sett betydelig høyere priser tidligere, og dobbelt så høye som i dag. Verdensøkonomien har evne til å absorbere dyrere olje, sa han ifølge Bloomberg.Et fat Nordsjøolje omsettes for 72,92 dollar, ned 0,29 prosent.Statoil klatret 0,54 prosent til 206,60 kroner.IdexDet norske teknologifirmaet Idex har samarbeidet med gigantfirmaet MasterCard om kredittkort med avlesing av fingeravtrykk. Produktet blir tilgjengelig i løpet av året.- For oss er dette banebrytende, sier Charlotte Knudsen, kommunikasjonssjef for Idex, til NTB i etterkant av Mastercards pressemelding tirsdag.Idex hoppet 20,62 prosent til 4,885 kroner. Dagens høyeste notering var på 5,10 kroner.PGSPGS la på seg 6,64 prosent og endte på 36,96 kroner. - Det har vært positiv utvikling i PGS-aksjen siden kvartalsrapporten. I tillegg har flere av konkurrentene kommet med kontrakter i dag, sier analytiker Sebastian Grinheim i Arctic Securities til TDN Direkt.Societe Generale understreker i en oppdatering at PGS vil nyte godt av økt optimisme innen multiklientsegmentet. Nedgraderer lakseaksjeneABG Sundal Collier nedgraderer de fleste oppdrettsaksjene som meglerhuset dekker, ifølge TDN Direkt.Følgende selskaper nedgraderes til hold fra kjøp:

  • Lerøy Seafood Group får et kursmål på 61 kroner
  • Marine Harvest får et kursmål på 19 euro
  • Norway Royal Salmon får et kursmål på 205 kroner
  • Grieg Seafood får et kursmål på 97 kroner
  • Austevoll Seafood får et kursmål på 96 kroner

I tillegg nedgraderes Salmar-aksjen til selg fra hold, med et kursmål på 290 kroner. Meglerhuset gjentar en salgsanbefaling på Bakkafrost, med et kursmål på 280 kroner.