<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Trump ga Wall Street og dollaren en støkk

Ny bredside fra presidenten, denne gang mot Federal Reserve.

  Publisert 19. juli 2018 kl. 22.25
  Oppdatert 19. juli 2018 klokken 23.04
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 413 ord
  President Donald Trump speaks at an event called Face-to-Face with our Future, Wednesday, June 27, 2018, in the South Court Auditorium on the White House complex in Washington. (AP Photo/Susan Walsh) Susan Walsh

  De amerikanske børsene så rødt torsdag.Dow Jones falt 0,53 prosent til 25.064,50, Nasdag 0,37 prosent til 7.825,30, mens den bredere S&P 500-indeksen endte ned 0,40 prosent til 2.804,49.Travelers og American Express var blant de tyngste Dow-komponentene, mens særlig finansaksjer trakk S&P 500 ned.Trump-bredside mot FedNok en gang er det USAs president Donald Trump som stjeler overskriftene, etter at han i et eksklusivt intervju med CNBC uttrykte misnøye med Federal Reserves renteøkninger.– Jeg er ikke begeistret. Fordi vi er på vei opp, og hver gang vi er på vei opp vil de øke renten igjen. Jeg vil egentlig ikke det - jeg er ikke fornøyd. Men samtidig lar jeg dem gjøre det de synes er best, sier Trump i intervjuet som skal sendes fredag.- Jeg liker ikke at vi legger ned alt dette arbeidet for å bedre økonomien, og så hever de renten, fortsetter Trump.Uttalelsen fikk en offensiv dollar til å snu. Den reagerte først med å svekke seg kraftig, men hentet seg etterhvert litt inn igjen til en EURUSD som torsdag kveld står i 1,1647, opp fra drøyt 1,16 like før Trumps uttalelse ble kjent.Rentene på amerikanske statsobligasjonsrenter reagerte også med å falle.- Jeg tror markedet vil overse det, fordi sentralbanksjef Jerome Powell vil overse det. Trump er en eiendomsmann. Han vil synes at høyere renter er en dårlig ting uansett, sier direktør Maris Ogg i Tower Bridge Advisors i en kommentar til kanalen.Stygg eBay-skrellBankaksjer falt på bred basis, med JP Morgan, Citigroup, Bank of America and Morgan Stanley ned 1,4-1,5 prosent.IBM ble belønnet med et kurshopp på 3,3 prosent til 149,24 dollar etter å ha lagt frem sterke kvartalstall etter stengetid i går. American Express falt derimot 2,7 prosent til 100,17 dollar etter å ha levert inntjening litt bedre enn ventet, men inntekter litt svakere enn ventet.eBay ble straffet med et kursfall på 10,1 prosent til 34,11 dollar etter å ha levert skuffende inntjening, men inntekter som toppet forventningene.Comcast dropper FoxComcast steg 2,6 prosent til 34,91 dollar på at selskapet ikke lenger vil forfølge et oppkjøp av størsteparten av 21st Century Fox .Giganten innrømmer dermed tap for konkurrenten Walt Disney etter flere måneders budkrig. Walt Disney steg 1,3 prosent til 112,13 dollar.Comcast vil i stedet konsentrere seg om å lande en avtale for å kjøpe Storbritannia-baserte Sky for 34 milliarder dollar.21st Century Fox la onsdag i forrige uke inn et nytt kjempebud på Sky , men bare timer senere la  Comcast inn et enda større et.21st Century Fox falt for øvrig 0,3 prosent til 46,20 dollar i torsdagens handel.