<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

DNO knuser forventningene

DNO overgår analytikernes forventninger. 

    Publisert 16. aug. 2018 kl. 07.30
    Oppdatert 16. aug. 2018 klokken 08.30
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 266 ord

    DNO melder om et resultat etter skatt på 42,5 millioner dollar i 2. kvartal 2018, mot minus 13 millioner dollar i samme periode i fjor.Ifølge TDN Direkt var det ventet et resultat på 32 millioner dollar.Selskapet skriver samtidig i en melding at det planlegger å utbetale utbytte for første gang på 13 år som følge av sterke resultater så langt i 2018, og inntekter på 289 millioner dollar i første halvår. - Med økende produksjon og robust og pålitelig inntekt, understreker utbyttekunngjøringen tilliten til våre sterke vekstutsikter, sier DNOs Konsernsjef, Bijan Mossavar-Rahmani.- Kurdistan er tilbake, og det er DNO, legger han til.DNO-styret foreslår et utbytte på 0,2 kroner per aksje i andre kvartal, og ønsker samtidig en ekstra utbyttebetaling i første kvartal 2019. Totalt foreslås det utbyttebetaling på 50 millioner dollar, tilsvarende 434 millioner kroner. Det vil bli avholdt ekstraordinær generalforsamling 13 september 2018. Overgår forventningeneResultat per aksje ble 0,04 dollar, mot minus 0,01 dollar ved samme korsvei i fjor.Resultatet før skatt ble 35,7 millioner dollar, sammenlignet med minus 13 millioner dollar i fjor. Her var det ventet 31 millioner dollar.Driftsresultatet ble 51,2 millioner dollar, mot minus 1,2 millioner dollar året før.Driftsinntektene beløp seg til 147 millioner dollar, sammenlignet med 82 millioner dollar i 2. kvartal 2017.Rapporten her og presentasjonen her. Øker produksjonen i IrakDNO fortsetter å øke aktiviteten i Kurdistan-regionen i Irak, den raske utviklingen av Peshkabir-feltet forventes å øke produksjonen med ytterligere 15.000 fat olje per dag (bopd) til 50 000 per dag innen årstid, skriver selskapet.Selskapet, som er den mest aktive i regionen, har tre rigger fordelt på sine lisenser, hvor det skal aktiveres en ny rigg i løpet av neste måned.