<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Drone-smell for Endre Røsjø

Den London-baserte investoren Endre Røsjø gikk på millionsmell i fjor.

    Publisert 31. aug. 2018 kl. 15.36
    Oppdatert 31. aug. 2018 klokken 15.49
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 231 ord

    Investeringsselskapet til den London-baserte investoren Endre Røsjø, Centennial, fikk et resultat etter skatt på minus 31,72 millioner kroner i 2017, mot 30,14 millioner kroner i 2016, går det frem av regnskapstallene.Resultat før skatt for virksomheten som består av investeringer i eiendom og verdipapirer endte på minus 29,54 millioner kroner, mot 34,79 millioner kroner, mens driftsresultatet var på minus 8,23 millioner kroner mot 45,55 millioner kroner i 2016.Konsernets inntekter beløp seg til 143,03 millioner kroner, mot 110,47 millioner kroner.Droner-smell tynger«Negativ regnskapsmessig effekt fra de tilknyttede selskapene utgjør 34 millioner kroner», heter det i årsrapporten.Investeringsselskapet er en stor investor i Robot Aviation, som utvikler avanserte droner av ulike størrelser og med ulike funksjoner for profesjonell bruk. I løpet av 2017 har konsernet økt sin investering gjennom deltagelse i emisjoner.Både Robot Aviation, med et underskudd på 23,78 millioner kroner i fjor, og Com4, som tapte 11,52 millioner kroner, inkluderes i konsernet gjennom egenkapitalmetoden.«På bakgrunn av forskjellen mellom bokført egenkapital og kostpris på aksjene blir konsernregnskapet belastet med en negativ resultatandel på 34 millioner kroner. Uten denne belastningen ville driftsresultatet i konsernet vært positivt», heter det i rapporten. Tradisjonelt er Centennial en langsiktig investor i næringseiendom. De siste par årene er det investert i shipping, gjennom andeler i ulike shippingselskaper, hovedsakelig i tørrbulkmarkedetFormue: Fem mrd.Investoren er å finne på en 48. plass på Kapitals liste over landets 400 rikeste, oppført med en formue på fem milliarder kroner.