<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

First Generator solgte storpost i Nel

Satser mer på John Fredriksen.

Publisert 27. aug. 2018 kl. 15.22
Oppdatert 27. aug. 2018 klokken 15.29
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 317 ord

28. juni i år kunne Nel fortelle om en kjempekontrakt med lastebilprodusenten Nikola Motor Company.I kjølvannet av denne gjennomførte selskapet en emisjon på 3,12 kroner, og blant deltakerne var Martin Mølsæter og First Generator.Stjerneforvalteren tegnet seg for 20 millioner aksjer, skrev Finansavisen tidligere i sommer.Solgte storpostAksjonæroversikter viser nå at Mølsæter har tatt ned eksponeringen de siste ukene.I forrige uke, da Nel-kursen svingte mellom 3,33 og 3,55 kroner, lettet han seg for 4,8 millioner aksjer.Uken før solgte han 300.000 aksjer.På disse to salgene har Mølsæter cashet inn 17-18 millioner kroner.Les også: First Generator casher inn i Pareto BankHydro og riggIfølge siste oversikt (per 27/8) har First Generator nå 14,9 millioner aksjer i Nel, men fondet har solgt enda litt til.Mølsæter skriver nemlig i en e-post til Hegnar.no at han sitter igjen med 13 millioner aksjer i selskapet.Dette tilsvarer en eierandel på 1,17 prosent, noe bringer fondet ned på 11. plass og dermed ut av topp 10-listen.- Dette er kun gevinstsikring, siden andre aksjer - spesielt innen oljeservice og råvarer har vært svært svake den siste tiden. Jeg ville heller flytte noe av kapitalen over i for eksempel Norsk Hydro, Rowan og Northern Drilling, fortsetter forvalteren.Les også: Martin Mølsæter er bull på oljeservice - laks er ut - Veldig imponertHan understreker at han fortsatt har tro på Nel.- Jeg er veldig imponert over hva Nel har klart å få til, og tankegangen til ledelsen. De har god erfaring fra RECs opptur og nedtur, noe de tydeligvis anvender på en god måte nå, skriver Mølsæter.First Generator-forvalteren har vært inne i Nel før, og var blant flere profilerte aktører som gikk inn på eiersiden i emisjonen i fjor høst .Fondet bladde den gang opp nærmere 34 millioner kroner for 13,5 millioner aksjer, noe som holdt til en plass på topp 10-listen over selskapets ti største aksjonærer.Etter flere justeringer av beholdningen i vår, solgte han seg ut i begynnelsen av juni - til fordel for tankaksjer.