<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Marit Mohn gir bort 267 mill. til barnehelsesenter

De siste tre årene har Marit Mohn gitt bort over en halv milliard krone. 

Publisert 4. aug. 2018
Oppdatert 4. aug. 2018
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 166 ord

Marit Mohn (71), lillesøsteren til Trond Mohn (75), gir 267 millioner kroner til et helsesenter ved Imperial College i London, skriver DN.Avisen viser til at Mohn de siste tre årene har gitt bort over 500 millioner kroner, blant annet til NTNU og Festspillene i Bergen.Gaven til Imperial College skal gå til å finansiere helsesenteret som skal døpes Mohn Centre, og skal ha som formål å følge barn fra fødsel til voksen alder ved å undersøke dem gjennom livet for å finne ut hvordan barnesykdommer henger sammen med andre plager i voksen alder.– Imperiales akademiske overlegenhet og ambisjon for White City er inspirerende og jeg er tilfreds med å være en del av prosjektet. Det nye senteret vil være rotfestet i lokalsamfunnet, og gjøre oppdagelser og forbedre barnesykdomsfeltet. Vi hadde muligheten til å endre livene til unge på en måte som vil bli lagt merke til i generasjoner fremover, sa Mohn i forbindelse med gaven til universitetet.Mohn er tidligere elev ved Imperial College med en mastergrad som kjemiingeniør.