<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sissener oppretter kredittfond - ruster opp

Forvalter Jan Petter Sissener oppretter kredittfond og jakter nye skarpe hoder. - Interessen har vært betydelig, sier han.

Publisert 23. aug. 2018 kl. 14.38
Oppdatert 23. aug. 2018 klokken 15.07
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 429 ord
Ivan Kverme

- Vi har i dag ett solid fundament å vokse ut ifra, sier forvalter Jan Petter Sissener til Hegnar.no.I 2009 etablerte han verdipapirforetaket Sissener AS, som gjennom Sissener Canopus ifølge forvalteren selv tilbyr investorer en attraktiv investeringsmulighet.Selskapet forvalter i dag i overkant av tre milliarder kroner, og fondet har et globalt investeringsmandat. Nå skal Sissener styrke staben, og har nylig søkt etter en porteføljeforvalter og en kredittanalytiker/forvalter.- Porteføljeforvalterstillingen er til erstatning for en ansatt som ville ta doktorgrad, og stillingen som kredittanalytiker/forvalter er til ett kredittfond vi skal opprette, forteller Sissener, som i dag teller 15 ansatte.- Hva ser du etter, hva er en god analytiker?- En god analytiker har god akademisk bakgrunn, er hardt arbeidende og stadig på søken etter investeringsmuligheter. I tillegg må kandidaten ha som drivkraft ett genuint ønske om å tjene penger for kundene, påpeker Sissener.Interessen har ifølge forvalteren vært betydelig.- Det er mange godt kvalifiserte kandidater. Vi har ikke ansatt enda. Å velge tar tid, forteller han.Sissener Canopus har fem år på rad blitt kåret til beste fond av det engelske magasinet «The Hedge Fund Journal» innen kategorien «UCITS Long/Short Global Equities Fund». Kriteriet for utmerkelsen er det fondet som har oppnådd best risikojustert avkastning.Norges rikeste ansetterSissener er ikke den eneste som styrker staben. Nylig søkte Kverva Industrier AS, som er kontrollert av Gustav Witzøe, etter investeringsanalytiker.Selskapet er et industri- og investeringsselskap med fokus på marin sektor, og investeringene består av en industriportefølje med langsiktig eierskap og en likvid finansportefølje.Selskapene i porteføljen har en samlet omsetning på omtrent 25 milliarder kroner, og verdijustert egenkapital i Kverva er over 25 milliarder kroner.«Kverva er i vekst, og søker to ambisiøse og forretningsorienterte analytikere med hovedfokus innen henholdsvis Direkte investeringer og Analyse/finans», het det i stillingsannonsen, som utløp 15. august.Gustav Magnar Witzøe omtales som Norges rikeste – basert på ligningslistene.Her finner du Kapitals liste over Norges 400 rikeste Sveaas styrker teametChristen Sveaas’ investeringsselskap Kistefos ønsker også å styrke investeringsteamet, og har nylig søkt etter både investeringsdirektør og investeringsmanager. «Kistefos har en bred investeringsportefølje, men om du har erfaring fra og interesse for teknologi er det noe vi vil legge vekt på», het det i stillingsannonsen.Onsdag la Christen Sveaas’ investeringsselskap Kistefos frem regnskapet for 1. halvår, som viste et underskudd på 262 millioner kroner, sammenlignet med et overskudd på 281 millioner kroner i samme periode i fjor.«Kistefos’ viktigste forretningsområder og datterselskap viser i sum god vekst, kontantstrøm og verdiskapning», het det i rapporten.Det lyktes ikke Hegnar.no å få en kommentar fra administrerende direktør i Kistefos, Bengt A. Rem, som er rette person til å uttale seg om ansettelsene.Les også: Offshoresmell for Kistefos