<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Børsjubel for Ståles selskap - 40 prosent opp på tre uker

Supervekst har skapt eksplosjon i aksjen.

    Publisert 11. sep. 2018 kl. 09.59
    Oppdatert 11. sep. 2018 klokken 10.12
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 338 ord

    (Finansavisen:) IT-selskapet 24SevenOffice som leverer økonomisystemer til bedrifter har lagt bak seg tre eventyrlige uker på børsen i Stockholm. Kursen har skutt i været fra 6,70 til 9,40 uten at det har skjedd noe vesentlig nytt rundt selskapet, skriver Finansavisen.- Jeg tror det skyldes en kombinasjon av at vi nå har levert tre kvartaler der vi har vokst slik vi har sagt hele veien. Det handler om at folk ser at det går den veien vi har sagt, sier adm. direktør Ståle Risa i 24SevenOffice til avisen.Han eier selv 2,8 prosent av aksjene i selskapet, mens de opprinnelige 200 eierne i 24SevenOffice med gründer Stian Rustad, medgründere, ansatte og investorer er størst med rundt 80 prosent slik at den frie flyten i aksjen er lav.Smittet av konkurrent- Jeg tror også det handler om at et annet regnskapsselskap, FortNox, har steget kraftig nå på ettersommeren. De driver i samme bransje, men går mer mot småselskaper enn oss, sier Risa.For mye av kursoppgangen i aksjen skjedde før selskapet la frem sitt regnskap for årets to første kvartaler.Midt i kursoppgangen rapporterte selskapet om et halvårsresultat på 4,1 millioner kroner av en omsetning på 49 millioner. Da var kursen allerede steget til 8 kroner på børsen.Selskapets omsetning i andre kvartal var 30 prosent over samme periode i fjor, mens halvårsveksten var 31 prosent fra første halvår i fjor.Ikke alltid rosenrødtDet har ifølge Finansavisen ikke alltid vært like rosenrødt i 24Seven Office. I 2013 valgte selskapet å strykes fra notering på Oslo Axess etter elendig kursutvikling. Nær fem år senere gjorde de comeback på børs til tredobbel kurs. Da var valget AktieTorget i Stockholm som nå er blitt til Spotlight Stockh Market.- I Norge fantes det ikke forståelse for vår forretningsmodell. Da vi hentet 40 millioner i det svenske markedet ville vi vise at vi er et nordisk selskap. Alle våre undersøkelser fortalte oss at Sverige er et mer velfungerende marked enn det norske, sier Risa til avisen.24SevenOffice leverer skybaserte forretningssystemer for mellomstore bedrifter inkludert regnskap, prosjekt- og timeregnskap, CRM-system, lønn og rapportering.