<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Vard skal ha solgt milliardskip

Verftet skal endelig være kvitt et gigantisk dykkerfartøy som har vært strandet etter at den opprinnelige kjøperen havnet i økonomiske problemer.

Publisert 5. sep. 2018 kl. 20.04
Oppdatert 30. aug. 2019 klokken 00.25
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 129 ord

Verftskonsernet Vard har i lang tid jobbet med å få solgt det strandede dykker- og konstruksjonsskipet "Harkand Haldane" som opprinnelig ble bestilt av Harkand Group i desember 2013 for over en milliard norske kroner.Skipet skulle opprinnelig bli levert i 2016, men på grunn av finansielle problemer, klarte ikke kunden å ta levering.Flere ganger siden har det gått rykter om salg av milliardskipet, uten at en endelig avtale har materialisert seg.Nå ryktes det nok en gang at milliardskipet skal være solgt.Kjøperen skal ifølge ryktene være TechnipFMC, melder skipsmeglerhuset RG Hagland i sin seneste markedsrapport.Ubekreftede opplysninger tilsier overtakelse er planlagt til starten av 2019.I diverse media har det tidligere blitt spekulert i en pris på rundt 100 millioner dollar, tilsvarende i overkant av 800 millioner kroner.Om det stemmer, er foreløpig uvisst.