<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Walt Disney og 21st Century Fox kaster kortene i Sky

Comcast får full kontroll.

  Publisert 26. sep. 2018 kl. 17.14
  Oppdatert 26. sep. 2018 klokken 18.19
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 103 ord
  Onkel Skrue-statuett på Oslo Børs - Foto: Scanpix

  Walt Disney og 21st Century Fox selger sine aksjer i Sky til Comcast, som dermed er på vei til å sikre seg full kontroll over den europeiske mediegiganten.Flere internasjonale medier melder dette onsdag, deriblant Financial Times.Disney planlegger å bruke salgsprovenyet - rundt 15,3 milliarder dollar - til aggressive investeringer innholdsproduksjon, samt gjeldsreduksjon.Fox eier 39 prosent av Sky, noe som ville ha gått til Disney som en del av deres kjøp av Rupert Murdochs underholdningsvirksomhet for 71 milliarder dollar.Men etter at Comcast sist lørdag beseiret Disney i budkrigen for Sky, har Disney ifølge avisen bestemt seg for å selge enn å bli en minoritetsaksjonær.