<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Analytikere tror tirsdagens kursrakett har mer å gå på

    Publisert 9. okt. 2018 kl. 12.10
    Oppdatert 9. okt. 2018 klokken 12.10
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 340 ord

    Oljeproduksjonen på Peshkabir-feltet i irakiske Kurdistan har nå steget til 50.000 fat per dag, opplyser DNO i en melding. Dermed har produksjonen ifølge selskapet møtt målet for 2018 noen måneder før tiden og under budsjett.På DNOs «flaggskip» Tawke-feltet produseres det ifølge meldingen nå litt over 80.000 fat olje per dag.- Vi er «all in» i Kurdistan og leverer. Peshkabir fortsetter å overgå forventningene, og vi er ivrige etter å undersøke det lovende potensialet ved Baeshiqa, sier styreformann i DNO, Bijan Mossavar-Rahmani, i en kommentar.Dagens nyheter blir meget godt mottatt på Oslo Børs, hvor aksjen hopper 5,59 prosent til 17 kroner. Analytiker Henrik Prøsch Selnes i Fearnley Securities tror ikke kursfesten er over.- Dersom vi antar at legacy-feltet Tawke produserer flatt rundt 85.000 fat dagen impliserer dagens tall at bruttoproduksjonen fra Tawke-lisensen ligger på rundt 135.000 fat per dag, sier Prøsch Selnes til Hegnar.no.Det er 5.000 fat høyere enn analytikerens estimater for fjerde kvartal, og på linje med forventningene for første kvartal neste år.Prøsch Selnes mener det er positivt å se at feltet leverer en såpass rask produksjonsøkning, og lurer nå på om DNO kan øke produksjonen ytterligere utover de 50.000 fatene fra Peshkabir som tidligere var guidet for årsslutt 2018.- Vi er svært positive til DNO-aksjen på dagens nivåer, og ser en fri kontantstrøm-yield på 18 prosent ved en bruttoproduksjon fra feltet på gjennomsnittlig 130.000 fat dagen de neste par årene og 90 dollar brent. Nå kan det altså være oppside i disse produksjonstallene, sier Prøsch Selnes til Hegnar.no.Fearnley Securities opererer med et kursmål på 22 kroner. Ifølge analytikeren reflekterer kursmålet de underliggende verdiene i selskapet, og støttes av den sterke kontantstrømmen.Analytiker Teodor Sveen-Nilsen i SpareBank 1 Markets er også fornøyd med dagens nyheter fra DNO. Tirsdag morgen sendte han ut en kjøpsanbefaling, hvor han opererte med et kursmål på 21 kroner.DNB-strateg Paul Harper forteller Hegnar.no at meglerhuset opererer med et kursmål på 19,60 kroner.Jan Petter Sissener er ikke like snakkesalig når det gjelder DNO.- Beklager, vi følger ikke DNO på grunn av tidligere dårlig corporate governance, slår Sissener fast.