<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

DNO melder om økt oljeproduksjon

DNO har nå nådd sitt 2018-mål på Peshkabir-feltet i Kurdistan.

    Publisert 9. okt. 2018 kl. 07.17
    Oppdatert 9. okt. 2018 klokken 07.50
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 253 ord

    Oljeproduksjonen på Peshkabir-feltet i irakiske Kurdistan har nå steget til 50.000 fat per dag, opplyser DNO i en melding.Dermed har produksjonen ifølge selskapet møtt målet for 2018 noen måneder før tiden og under budsjett.En av to nylig fullførte brønner, Peshkabir-7, produserer nå over 10.000 fat olje per dag. Peshkabir-6 krever ifølge meldingen flere undersøkelser.I tillegg produserer fire andre brønner på feltet tilsammen cirka 40.000 fat per dag, etter at én av dem, Peshkabir-3, har økt produksjonen fra 8.000 til 11.000 fat olje per dag.DNO melder også at Peshkabir-8 nå borer på 2.325 meter. Når arbeidet her er ferdig vil riggen flyttes til Peshkabir-9, hvor forventet borestart er satt til november.TawkePå DNOs "flaggskip" Tawke-feltet produseres det ifølge meldingen nå litt over 80.000 fat olje per dag.På dette feltet er Tawke-50 boret til en dybde på 320 meter, og vil bli bragt i produksjon innen noen dager. Tawke-49 er boret til 2.245 meter og vil bli fullført senere denne måneden. To ekstra Tawke-brønner vil ifølge selskapet bli boret innen utgangen av året.DNO er også i ferd med å påbegynne den første brønnen i Baeshiqa-lisensen.- Vi er "all in" Kurdistan og leverer. Peshkabir fortsetter å overgå forventningene, og vi er ivrige etter å undersøke det loven potensialet ved Baeshiqa, sier styreformann i DNO, Bijan Mossavar-Rahmani, i en kommentar.Selskapet melder også at de deltar i to brønner i Norge som skal spuddes innen utgangen av året, og at det her i landet planlegges ytterligere fem letebrønner i 2019. DNO har i dag 21 lisenser i Norge.Les hele meldingen her.