<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Børssmell for Røkke - 13,8 mrd. blåst bort på under to måneder

20 milliarder i børsverdier har forduftet etter oljesmell. 

    Publisert 23. nov. 2018 kl. 13.50
    Oppdatert 23. nov. 2018 klokken 17.43
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 181 ord

    Fredag falt oljeprisene til årsverste etter stadig nye bekymringer for tilbudsoverskudd, som betyr at oljeprisene har stupt 30 prosent siden toppen i oktober.Det har ført til at både hovedindeksen på Oslo Børs og en rekke aksjer har fått juling den siste børsmåneden.Et av selskapene det har gått hardest utover er Kjell Inge Røkkes Aker, mye på grunn av fallet i Aker BP på hele 37 prosent, tilsvarende et verdifall på 45 milliarder kroner.Etter å ha steget til rekordsterke 746 kroner den 4. oktober har også Aker falt kraftig. På det laveste fredag 23. november har aksjen vært nede i 472 kroner, som betyr at aksjen har falt tilbake 37 prosent. Børsverdien på selskapet har i samme periode krympet med 20,3 milliarer kroner, fra 55,4 milliarder kroner i begynnelsen av oktober til 35,1 milliarder kroner fredag.Røkke kontrollerer 68,18 prosent av Aker, som betyr at han har sett verdier for hele 13,8 milliarder kroner fordufte i perioden.Selv om Aker-aksjen har falt stygt den siste tiden så er aksjen fortsatt opp 23 prosent hittil i 2018, mens den det siste året har styrket seg 33 prosent.