<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Borr Drilling har tjent 213 mill. på aksjer siden juli

Finansielle investeringer i konkurrerende selskaper gir penger i kassen for Tor Olav Trøims riggselskap. 

  Publisert 21. nov. 2018 kl. 09.03
  Oppdatert 21. nov. 2018 klokken 09.17
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 282 ord
  Eivind Yggeseth

  Borr Drilling har tidligere tjent massivt med penger på konkurrerende riggselskaper ved å inngå forward-kontrakter som gir rett til å kjøpe den underliggende aksjen til en gitt kurs i fremtiden.Det fortsettes det med. I tredje kvartal realiserte selskapet en gevinst på 9,2 millioner dollar, eller om lag 78 millioner kroner, på et tilsvarende veddemål. Det kommer frem i selskapets tredjekvartsrapport  som er så fersk at blekket fortsatt ikke har tørket.Riggselskapet har fortsatt å høste gevinster også etter utløpet av tredje kvartal, fremgår det av rapporten.- Etter utgangen av tredje kvartal har selskapet solgt ytterligere forward-kontrakter, noe som har resultert i realiserte gevinster og kontantproveny på om lag 16 millioner dollar, skriver selskapet.Fra og med tredje kvartal har selskapet dermed realisert aksjegevinster på totalt 25 millioner dollar, tilsvarende 213 millioner kroner med dagens vekslingskurs. I oktober i fjor tjente Borr Drilling rundt 15 millioner dollar, eller om lag 128 millioner kroner, på en tilsvarende investering i konkurrenten Atwood Oceanics, ifølge riggselskapets årsrapport.- Styret er fornøyd med avkastningen på denne investeringen og kan gjennomføre lignende kjøp i tiden fremover dersom prisingen vurderes som attraktiv og de underliggende verdiene passer bra med Borr Drillings flåteprofil, het det i årsrapporten. Fokus på moderne riggerIfølge rapporten for tredje kvartal, har selskapet nå en ordrebok på om lag 350 millioner dollar etter å ha hanket inn flere kontrakter i løpet av kvartalet. Selskapet har en flåte på 26 jack up-rigger derav 20 er såkalte premium-rigger levert etter 2001, i tillegg til en halvt nedsenkbare borerigg som markedsføres for salg.I tillegg ventes det levering av ytterligere 9 splitter nye premium-rigger.En ung flåte ventes å bli en kjempefordel, da selskapet ifølge rapporten, ser at det innføres aldersrestriksjoner på flere av kontraktsanbudene som nå er ute.