<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Dette er kjøperen av Norwegians fly

    Publisert 23. nov. 2018 kl. 18.26
    Oppdatert 25. nov. 2018 klokken 14.12
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 243 ord

    2. november kunne flyselskapet Norwegain melde at det, gjennom datterselskapet Arctic Aviation Assets, hadde inngått en avtale om salg av fem fly av typen Airbus A320neo.Alle de fem flyene er leaset ut og dermed ikke operert av Norwegian.Det ble opplyst at levering ville skje i løpet av fjerde kvartal og at transaksjonen ville ha en positiv likviditetseffekt på 62 millioner dollar etter nedbetaling gjeld, og at salgsprovenyet skille benyttes til tilbakebetaling av gjeld, samt øke selskapets likviditet.Hverken kjøper eller pris ble oppgitt.Fredag letter imidlertid det Bjørn Kjos-styrte selskapet litt på sløret.I en børsmelding skriver selskapet at transaksjonen er fullført med SMBC Aviation Capital Limited som er den nye eieren av flyene.MegalønnsomtSMBC Aviation er et av verdens største leasingselskaper for fly, og eies av et konsortium japanske finansinstitusjoner som består av Sumitomo Mitsui Banking Corporation, Sumitomo Mitsui Finance and Leasing Company Limited og Sumitomo Corporation.Før japanerne kjøpte det i 2012 for svimlende 7,3 milliarder dollar, eller om lag 63 milliarder kroner, het selskapet RBS Aviation Capital.Som for de fleste andre større flyleasingselskapene ligger hovedkvarteret i Dublin i Irland.Ved utgangen av 30. september besto flåten av totalt 663 fly der rundt 254 var heleide. I tillegg kommer fly eid av andre, og under bestilling.Fly av typen Boeing 737-800 og Airbus A320-200 utgjør hoveddelen av selskapets heleide flåte.I første halvår oppnådde selskapet et resultat før skatt på 168 millioner dollar, eller rundt 1,4 milliarder kroner, etter en økning på 7,5 prosent fra samme periode året før-