<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hegnar og Klein vedder om spillregulering

Det handlet om gaming, spillsektoren, marked og regulering da Morten Klein gjestet HegnarTV og HegnarPodden mandag. 

Publisert 13. nov. 2018 kl. 08.20
Oppdatert 13. nov. 2018 klokken 08.39
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 311 ord

- Jeg har tro på at de som sitter på Stortinget nå, med Krf sin støtte, kommer til å innse at man må få på plass en regulering også i Norge, sier Morten Klein fra Klein Group, største eier i Cherry og River iGaming, da han gjester HegnarTV mandag. - Men jeg skjønner ikke språkbruken, sier Hegnar, og fortsetter;- Få på plass en regulering? Markedet er jo regulert på den måten at man ikke får lov til å spille. - I dag er det fullt lovlig for nordmenn å spille, sier Klein. Over 3.000 spillsiderHegnar bryter inn:- Ja, nordmenn kan spille, men du kan ikke drive spillvirksomhet i konkurranse med Norsk Tipping.- I teorien kan alle det. Det er over 3.000 sider i dag, som driver i konkurranse med Norsk Tipping, svarer Klein.- Men ikke fra Norge, følger Trygve opp.- Nei, ikke fra Norge. Men når man er online og på internett i Norge, så spiller man i Norge, sier Klein.MilliardtapHan estimerer at nordmenn årlig taper 40 milliarder kroner på nettspill. En regulering vil kunne redusere dette til 20 milliarder, mener Klein. - Jeg tror politikerne må få opp hodet av sanden, og si at «sånn er verden», men vi som er realister vet at det sitter langt inne, sier Klein. - Hvis det blir en fireparti regjering med Kristelig Folkeparti, er det helt sikkert - der kan jeg ta et hvilket som helst veddemål, frem til neste valg i 2021 kommer ikke Krf til å delta i noe system hvor man får en eller flere konkurrenter til Norsk Tipping.- Jeg tror at Kristelig Folkeparti, når de får satt seg ordentlig inn i konsekvensene av hva som skjer, også må innse at regulering blir viktig, svarer Klein. - I de kommende tre årene, spør Hegnar, og fortsetter;- Det tar jeg et bet på.Hør mer om spillsektoren, regulering og politikk, ved å klikke deg inn i podcasten under.