<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oslo Børs stupte - skrell for oljeprisen

Det ble en stygg tirsdag på Oslo Børs.

    Publisert 20. nov. 2018 kl. 16.32
    Oppdatert 20. nov. 2018 klokken 16.35
    Lesetid: 3 minutter
    Artikkellengde er 564 ord

    Investorene på Oslo Børs fikk juling tirsdag. hovedindeksen stupte 2,8 prosent til 841,26. Det betyr at børsen har rast 11,3 prosent fra toppnoteringen på 948,48 3. oktober.Nedturen kom i kjølvannet av mandagens kraftige fall i USA, samt ytterligere fall fra start tirsdag. Det er teknologisektoren som leder an nedover i USA.Oljeprisen stuperOljeprisen ramler videre. Brent-oljen er ned brutale 4,8 prosent til 63,68 dollar fatet, som er rundt 2,5 dollar lavere enn da børsen åpnet. Den amerikanske WTI-oljen stuper 5,7 prosent til 54,03 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 65,52 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.Markedsaktører venter ifølge TDN Direkt nå økte råoljelagre i USA før Opec-møtet i begynnelsen av desember, der mulige produksjonskutt skal diskuteres. Det er ventet at de amerikanske råoljelagrene steg med 2,8 millioner fat forrige uke til rundt 445 millioner fat.BNP Paribas spår ifølge TDN Direkt at Opec vil bli enige om å kutte produksjonen ved det neste offisielle møtet 6. desember, og at Brent-prisen vil hente seg inn til 80 dollar per fat før årsslutt. For 2019 venter banken en snittpris på 69 dollar per fat for WTI, og en Brent-pris på 76 dollar per fat.Mandag uttalte den russiske energiministeren Alexander Novak at landet planlegger å signere en partnerskapsavtale med Opec, og at denne vil bli diskutert på det kommende møtet.Olje- og offshoreaksjeneIndekstunge Equinor endte ned 2,0 prosent til 201,30 kroner, mens Aker BP ble svekket med 6,6 prosent til 226,60 kroner. DNO falt 5,0 prosent til 13,31 kroner.Flere  oljeserviceaksjer fikk juling. Blant disse finner vi PGS, som falt 6,3 prosent til 18,65 kroner. Subsea 7 ramlet 7,0 prosent til 91,66 kroner.Resultatsesong Tredjekvartalssesongen går mot slutten, men fortsatt tikker det inn noen tall.Golden Ocean John Fredriksens bulkrederi Golden Ocean kunne melde om bedre utvikling i 3. kvartal enn analytikerne på forhånd hadde spådd. Aksjen endte ned 6,8 prosent 54,50 kroner.- Tallene var bedre enn ventet og utbytte var på linje med konsensusforventningene. Justert EBITDA er 15 prosent over konsensus’ estimat. Igjen beviser selskapet at de er flinke på befraktning, sier analytiker Marius Furuly i Carnegie til Hegnar.no.- Uten at selskapet gir ut tall på egne rater, mistenker jeg at det er Capesize-segmentet som trekker opp resultatet i 3. kvartal. 4. kvartal har hittil vært ganske langt under forventning, så det er nok derfor aksjen har vært så svak i det siste. Fremover tror vi ratene skal noe opp, fortsetter Furuly.Analytikeren har en kjøpsanbefaling på Golden Ocean, med et kursmål på 90 kroner.- De slår konsensus’ forventinger, men på linje med våre tall. Utbytte på 15 cents er 3 cents bedre enn hva folk forventet, kommenterer analytiker Espen L. Fjermestad i Fearnley Securities til Hegnar.no.- Basert på spot så langt og guiding fra peers, trenger ikke 4. kvartal bli så mye dårligere, fortsetter han.Han har en kjøpsanbefaling på Golden Ocean, med et kursmål på 100 kroner. BW Offshore BW Offshore firedoblet bunnlinjen i kvartalet, men leverte litt svakere på driften enn ventet. Aksjen raste 7,5 prosent til 44,05 kroner.- Som det vanligvis er med BWO og selskapets stabile kontantstrøm,  var det bare noen mindre forskjeller mellom de faktiske tallene og forventningene. Beregnet EBITDA på 125 millioner dollar overrasket positivt sammenlignet med vårt estimat på 125 og konsensus på 120 millioner dollar. Det skyldes noe høyere Dussafu-bidrag enn ventet og reflekterer også den endrede Abo-kontrakten som ble rapportert i Q2, sier Pareto-analytiker Fredrik Stene. Pareto Securities har en kjøpsanbefaling på aksjen med et kursmål på 73 kroner per aksje.