<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Satser 200 millioner på Vipps-kopi

- Jeg skal reise kjerringa etter Trustbuddy. Det gikk veldig inn på meg, det der, sier gründeren som nå jakter 200 friske millioner kroner.

Publisert 13. nov. 2018 kl. 09.30
Oppdatert 13. nov. 2018 klokken 09.55
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 226 ord
Jan Glasø. Foto: Trustbuddy

Trustbuddy var på det meste verdsatt til over én milliard kroner på den svenske Nasdaq-børsen og gikk konkurs høsten 2015, et halvår etter at Jens Glasø (46) forlot ledelsen i selskapet. Da var Glasø allerede i gang med ideen til det som materialiserte seg i etableringen av Blockbonds as, skriver DN.Selskapet har lansert appen Spenn i Filippinene, Rwanda og Tanzania og godkjent for oppstart i Namibia og Zambia. Det jobbes nå i 11 land og avtaler med syv banker er inngått, skriver avisen.- Det er ikke unaturlig å sammenligne Spenn med Vipps. Vi har etablert en digital valuta som speiler den lokale valutaen 1:1. Vi inngår lisensavtale med kun én bank i hvert land slik at alle overføringer via Spenn i praksis blir stående på den samme flytkontoen i banken, forklarer Glasø til avisen.Glasø forteller til avisen at målet er fem millioner brukere ved utgangen av 2019 og 30 millioner brukere om tre til fem år. Blockbonds har fått 4,8 millioner kroner fra Innovasjon Norge og Forskingsrådet og aksjonærlisten teller 72 navn. Nå vil Blockbonds hente inn 15 millioner pund, tilsvarende 165 millioner kroner, gjennom et obligasjonslån.- Det er fordi vi ønsker å unngå for stor utvanning av de eksisterende aksjonærene. I tillegg gjennomfører vi en emisjon på 20–30 millioner kroner. Da har vi de pengene vi trenger. Første halvår i 2020 skal vi gå break-even, sier han til avisen.