<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Syk 85-åring får ikke ut pengene

    Publisert 20. nov. 2018 kl. 10.55
    Oppdatert 20. nov. 2018 klokken 10.59
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 326 ord

    (Finansavisen): Bjørn Børsjø er 85 år og syk. I tirsdagens utgave av Finansavisen kan vi lese at Formuesforvaltning rådet ham til å plassere egenkapitalen på 12 millioner hos dem, og låne 11 millioner til boligkjøp i banken da han skulle kjøpe bolig.- Formuesforvaltning mente det beste var at jeg skulle låne penger i til boligkjøp i banken, og det gjorde jeg, sier Børsjø til Finansavisen. - De 11 millionene jeg lånte i banken har kostet meg 400.000 kroner i løpet av et år, mens de 11 millionene Formuesforvaltning fikk av meg har kostet meg 100.000 kroner i renteutgifter uten at jeg har fått noen fortjeneste. Hele dealen har kostet med 500.000 kroner, sier Børsjø til Finansavisen.Ikke bare har kostnadene vært høye. Avkastningen har i tillegg vært lav. Men enda verre er det at etter at Børsjø ønsket å trekke pengene ut, har det vært komplett umulig å få tilbake alle pengene fra Formuesforvaltning, skriver Finansavisen. Riktignok har Børsjø fått ut en del av pengene, men han sier at tre millioner fortsatt står igjen.- Pengene er i langsiktige investeringer som gjør at jeg taper mye penger på å ta dem ut. Det var ikke etter beregningen, sier Børsjø til Finansavisen.Formuesforvaltning har gitt følgende svar på Finansavisens spørsmål om hva som er fornuften i å selge langsiktige og illikvide PE- og eiendomsinvesteringer til en person som er 85 år og syk, og som vurderer å bruke pengene til boligkjøp.«Vi kan i henhold til verdipapirhandelloven ikke kommentere kundeforhold. Generelt kan vi si at vi har mange internkontrolltiltak for å overvåke all vår kunderådgivning. Det er ikke registrert avvik fra rutiner eller klager i denne periode og kundekategori».«Formuesforvaltning jobber med kunder hvor det ofte er et ønske om å overføre formuen til neste generasjon. I mange tilfeller er kunden et familieselskap, hvor aksjene allerede eies i felleskap med neste generasjon. Det kan derfor være helt legitimt at en portefølje har et langsiktig perspektiv, selv om en av aksjonærene har høy alder».