<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tung uke på Wall Street - lysglimt fredag

Teknologisektoren har tynget Wall Street denne uken. Fredag lettet imidlertid uttalelser fra Donald Trump litt på stemningen.

    Publisert 17. nov. 2018 kl. 09.07
    Oppdatert 17. nov. 2018 klokken 09.29
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 304 ord

    Det endte blandet på Wall Street fredag.Dow Jones klatret 0,49 prosent til 25.413,22, mens S&P 500-indeksen endte opp 0,22 prosent til 2.736,27. Nasdaq falt derimot 0,15 prosent til 7.247,87.Totalt over uken endte imidlertid S&P 500 ned 1,6 prosent, mens både Dow Jones og Nasdaq begge ble svekket med over 2 prosent.Det har særlig vært teknologisektoren som har tynget Wall Street denne uken. Ifølge CNBC falt Apple hele 5,4 prosent, mens andre tech-relaterte aksjer som Amazon og Netflix ble svekket med henholdsvis 7 og 5,7 prosent. Også Facebook har vært under pres, og endte over uken ned knappe 4 prosent.Fredag ble teknologi-aksjen Nvidia straffet knallhardt av investorene, og endte til slutt ned hele 18,8 prosent.Fallet kom etter at selskapet rapporterte lavere kvartalstall enn ventet . Også guidingen var under det analytikerne på forhånd hadde spådd.Også varehandel-aksjer er ifølge CNBC svekket denne uken. De amerikanske gigantene Nordstrom og Williams-Sonoma falt fredag henholdsvis 13,7 og 11,2 etter skuffende kvartalstall.Trump og KinaTil tross for at de fleste pilene har pekt nedover på de amerikanske børsene den siste uken, lettet uttalelser fra Donald Trump stemningen noe fredag.Under et pressemøte uttalte han at kineserne har utvist mer forhandlingsvilje den siste tiden.- Kina ønsker å få i stand en avtale. De har sendt en liste over ting de er villige til å gjøre, sa Trump ifølge NTB, og hevdet at at USA har mottatt en liste på 142 mulige innrømmelser fra Kina.USA mener at det mangler fire eller fem saker på listen, men «det er en ganske komplett liste», sa presidenten, og var optimistisk med tanke på en handelsavtale mellom landene.- Jeg tror en avtale vil bli inngått. Det vil vi få vite svært snart, sa Trump.Imidlertid uttalte ansatte ved Det hvite hus senere fredag til CNBC at en avtale ikke er på trappene, og at folk ikke skal legge for mye i Trumps uttalelser.