<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Warren Buffett hamstrer bankaksjer for mange milliarder

Warren Buffett benytter børsfall til å hamstre aksjer for mange milliarder. 

Publisert 15. nov. 2018 kl. 08.16
Oppdatert 15. nov. 2018 klokken 08.32
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 154 ord
Nati Harnik

Warren Buffetts investeringsselskap, Berkshire Hathaway, har kjøpt 35,7 millioner aksjer eller 1,1 prosent av JP Morgan Chase.Videre skal finansnestoren også ha pumpet flere milliarder dollar i andre amerikanske banker.Det skriver Financial Times og henviser til selskapets innholdsrapportering.Berkshire Hathaway har i lang tid hatt posisjoner i banker som American Express, Bank of America og Wells Fargo. Nå har Buffett også tatt lignende posisjon i JP Morgan Chase.Videre har selskapet investert 800 millioner dollar i en den regionale banken PNC Financial, og økt posisjonene i Bank of America, US Bancorp og Bank of New York.Berkshire Hathaway, som ved utgangen av september hadde en investeringsportefølje verdt 207 milliarder dollar, har også solgt en større del av eierandelen i skandalerammede Wells Fargo.Ifølge Financial Times har Buffett også kjøpt aksjer i forsikringsselskapet Travelers og tech-kjempen, Oracle, mens eierandelen i Walmart er solgt.Videre skal Buffett også ha gjort noe som regnes som uvanlig, selv for han: kjøpt aksjer i eget selskap.