<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Odfjell Drilling flytter til Storbritannia

Ser flere fordeler med å være tilstedeværende på andre siden av Nordsjøen. 

  Publisert 11. des. 2018 kl. 16.00
  Oppdatert 11. des. 2018 klokken 16.11
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 189 ord
  Deepsea Atlantic - Foto: Odfjell

  Bermuda er kjent som en paradisøy. Både som følge av sol, varme og kritthvite strender, men også på grunn av et særdeles fordelaktig skatteregime.Fordelene av sistnevnte er imidlertid ikke lenger like betydelige, ifølge styret i riggselskapet Odfjell Drilling som i november la frem et forslag om å flytte selskapet til Storbritannia. Forslag fikk gjennomslag på en ekstraordinær generalforsamling tirsdag, og dermed flyttes selskapets hovedkvarter til Aberdeen. Videre ble Alasdair Shiach og Thomas Marsoner, som begge er basert i Storbritannia, valgt inn som nye styremedlemmer.Ettersom flyttingen ble godkjent, fratrer Bengt Lie Hansen, Henry H Hamilton III og Kirk L Davis fra styret. Strategisk gjennomgangForslaget fra styret med Helene Odfjell i spissen, kom etter en vurdering der det ble sett flere fordelen med å flytte virksomheten til Europa. «Styret har konkludert, i lys av en strategisk gjennomgang, at det er i de beste interesser for selskapet å flytte hovedkontoret og skattemessig tilhørighet til Storbritannia», het det i innkallingen til generalforsamlingen der styret ramset opp følgende hovedgrunner for flytteforslaget:

  • Størrelsen til konsernets eksisterende operasjoner
  • Tilstedeværelsen i Storbritannia
  • Lokaliseringen til noe nøkkelpersonell i Storbritannia
  • Nærheten til Nordsjøbassenget
  • Storbritannia er veletablert som en holdingselskap-jurisdiksjon for internasjonale konsern på grunn av sitt globalt anerkjente skatterammeverk.