<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Riggverdiene faller: - Markedet blir ikke bedre

Dagratene stiger noe, og det er ventet flere kontraktstildelinger. Utnyttelsesgraden forblir imidlertid svært dårlig.

Publisert 18. des. 2018 kl. 14.11
Oppdatert 18. des. 2018 klokken 14.11
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 272 ord

- På grunn av det lave antallet rigger som er klare for arbeid, stiger dagratene i moderat tempo og nye høyspesifikasjonsrigger kommer til å bygge ordrereserve, men utnyttelsesgraden er fortsatt dårlig, sier partner David Carter Shinn i riggmeglerhuset Bassøe Offshore til Hegnar.no.Markedet blir i realiteten ikke noe bedre, ifølge Shinn.Den totale utnyttelsesgraden for flyterigger, som inkluderer både halvt nedsenkbare enheter og boreskip, liger ifølge analyseverktøyet Bassøe Analytics, på 47 prosent.Bassøe-partneren mener markedets labre tilstand er rimelig åpenbar, men at det fort blir glemt når det oppstår svake eller forbigående tegn til økt etterspørsel.- Ingen burde telle kyllingene sine før eggene er klekket, påpeker han.VerdifallEtter det Shinn omtaler som et sentiment-drevet rally i flyteriggverdiene de siste månedene, har momentet snudd i desember.For flyterigger designet for mildere klimatiske forhold har verdiene falt rundt 10 prosent, mens for flytrerigger designet for værharde forhold (harsh environment), er nedgangen på rundt 2,5 prosent, ifølge en fersk rapport fra Bassøe Offshore.Verdiutviklingen avhenger av riggenes status og spesifikasjoner.Når det gjelder oppjekkbare rigger designet for arbeid på norsk sektor, har disse opprettholdt verdiene sine som følge av at utnyttelsesgraden for dette segmentet er nær 100 prosent.«Verdiene ventes å være volatile de neste månedene mens markedet finner fotfestet», skriver Shinn.Venter flere kontraktstildelingerSelv om det har vært færre slutninger de siste ukene, venter Bassøe Offshore flere tildelinger i nærmeste fremtid.Petrobras er blant annet i prosessen med å hyre inn to ultradypvanns-boreskip til Libra-utviklingen i Brasil.Etter det Hegnar.no forstår skal Ocean Rig, som nylig ble kjøpt opp av Transocean, ligge bra an til disse kontraktene ettersom de skal ha kommet med lavest bud.Det skal være snakk om dagrater i området rundt 240.000 dollar.