<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Skraper ny rigg og venter to nye kontrakter

Riggkjempen Transocean ligger ikke på latsiden.

Publisert 14. jan. 2019 kl. 15.44
Oppdatert 14. jan. 2019 klokken 16.01
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 132 ord
Ocean Rig Corcovado, ultradypvannsboreskip. Boreskip. Offshore. Rigg. Eies av Ocean Rig, bygget ved Samsung Heavy Industries i Sør-Korea, levert i 2011. Petrobras-avtale frem til 2014.Foto: OCR

Transocean er kontinuerlig i aktivitet, både når det gjelder inngåelse av nye kontrakter, kjøp av selskaper/rigger eller skraping av rigger.I starten av januar skrev Hegnar.no at Transocean hadde besluttet å selge den halvt nedsenkbare boreriggen «Jack Bates», som ble ferdigstilt i 1987, til skraping rett før jul.Nå er nok en rigg, nærmere bestemt «Transocean 706» i ferd med å bli plukket i fra hverandre i Spania før den skal videre til Spania for å skrapes senere i inneværende kvartal, ifølge Bassøe Offshore.I tillegg ventes det riggkjempen snart vil signere en kontrakt for to rigger med Petrobras.Det dreier seg om de tidligere Ocean Rig-boreskipene «Ocean Rig Mykonos» og «Ocen Rig Corcovado».Bassøe skriver i en oppdatering at de gjennomsnittlige dagratene er ventet å drifte sakte oppover gjennom 2019.Les også: Megakontrakt til Transocean: En "game changer"