<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Investerer 85 milliarder

ExxonMobil og Qatar Petroluem investerer 85 milliarder kroner i LPG.

Publisert 6. feb. 2019 kl. 06.49
Oppdatert 6. feb. 2019 klokken 06.55
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 89 ord

ExxonMobil og partneren Qatar Petroleum vil gå videre med Golden Pass LNG-eksportprosjektet, ifølge en melding fra ExxonMobil tirsdag.Prosjektet innebærer over 10 milliarder dollar, tilsvarende om lag 85 milliarder norske kroner, i investeringer, opplyses det.Prosjektet vil ha en kapasitet på rundt 16 millioner tonn LNG per år.Ventet oppstart for eksporten fra Sabine Pass i Texas i USA er i 2024.Byggearbeidene ventes starte opp i første kvartal 2019.Selskaper som har meldt om kontrakt til prosjektet er McDermott, som sammen med Chiyoda International Corporation og Zachry Group skal bygge de tre LNG-togene.