<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bekrefter etterlengtede riggkontrakter

Transocean har som ventet signert milliardkontrakter med Petrobras for to boreskip.

Publisert 11. mars 2019 kl. 12.55
Oppdatert 11. mars 2019 klokken 12.55
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 172 ord
Ocean Rig Corcovado, ultradypvannsboreskip. Boreskip. Offshore. Rigg. Eies av Ocean Rig, bygget ved Samsung Heavy Industries i Sør-Korea, levert i 2011. Petrobras-avtale frem til 2014.Foto: OCR

Siden før jul i fjor har det vært ventet at Petrobras ville signere en kontrakt med Transocean for de to ultra dypvannsboreskipene «Ocen Rig Corcovado» og «Ocean Rig Mykonos» som begge tidligere har arbeidet for den brasilianske oljekjempen. Mandag melder Transocean at kontraktene er signert.Varigheten er oppgitt til henholdsvis 629 og 550 dager, og eksludert mobilisering gir den faste perioden en økning i ordrereserven på rundt 123 millioner dollar og 118 millioner dollar.De impliserte dagratene er dermed på 195.500 dollar og 214.500 dollar, mens det tidligere har vært ventet rater i størrelsesordenen 240.000 dollar pr. dag.Totalt er kontraktene verdt 241 millioner dollar, eller om lag 2,1 milliarder kroner.Det medfølger også prisede opsjoner på arbeid i ytterligere 680 dager for førstnevnte boreskip og 815 dager for sistnevnte. Oppstart i Brasil er ventet til november 2019.- Vi er veldig fornøyd med så raskt å ha sikret kontrakter for Mykonos og Corovado, to av de høyspesifikasjons ultradypvannsboreskipene som ble kjøpt som en del av Ocean Rig-transaksjonen i desember i fjor, sier Transocean-sjef Jeremy Thigpen i en kommentar.