<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Cannabis-kjempe svever høyt

Investeringsbank hever kursmålet og oppgraderer Aurora Cannabis til kjøp.

Publisert 19:49 5. mars 2019
Oppdatert 21:12 29. aug. 2019
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 201 ord

Aurora Cannabis dundrer opp nærmere ti prosent etter at investeringsbanken Cowen oppgraderte aksjen til kjøp og økte kursmålet fra 10,5 til 14 canadiske dollar.Investeringsbanken holder Aurora som sin «top pick» innenfor sektoren.Cowen ser dermed en oppside på nærmere 46 prosent fra mandagens sluttkurs.- Selskapets store kultiveringskapasitet, det kan produsere 575.000 kg, gir Aurora den nødvendige infrastrukturen til å håndtere problemer som kan oppstå i en tidlig fase for voksen bruk. Samtidig vil selskapet kunne fortsette å vokse i medisinmarkedet, heter det fra selskapet i melding.Videre forventer investeringsbanken at Auroras omsetning vil komme inn på tilsvarende 1,98 milliarder kroner i 2019. I 2022 forventes det 8,70 milliarder kroner på topplinjen til cannabis-kjempen.I Canada ble cannabis legalisert fra midten av oktober i 2018.Cowen forventer at det canadiske rekreasjonelle og medisinske markedet vil komme opp i en størrelse på tilsvarende 78 milliarder kroner innen 2025.Cowen initierte dekningen av Cronos Group med en hold-anbefaling på 29 canadiske dollar.Kursutvikling tirsdagAurora aksjen kan handles både i New York og på Toronto-børsen. Aksjen er opp 8,89 prosent i New York tirsdag kveld.Cronos stiger 7,21 prosent.Tilray legger på seg 0,61 prosent.Aleafia klatrer 5,26 prosent.Canopy Growth stiger 1,47 prosent.ETFen The Horizons Marijuana Life Sciences (HMMJ) legger på seg 2,58 prosent.