<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

- Kontraktene fortsetter å rulle inn

Utnyttelsesgraden for jack up-rigger er den høyeste på fire år. Meglerhus venter at den vil fortsette å øke videre i år.

Publisert 22. apr. 2019 kl. 19.11
Oppdatert 22. apr. 2019 klokken 19.16
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 157 ord

«Jack up-kontraktene fortsetter å rulle inn, og utnyttelsesgraden har nådd sitt høyeste nivå siden 2015», skriver Bassøe Offshore i en fersk oppdatering.Den konkurransedyktige utnyttelsesgraden for oppjekkbare borerigger ligger nå på 75 prosent. Riggmeglerhuset tror den vil stige ytterligere.«Etter hvert som betydelige anbud, som QatarGas (opp til 8 rigger), PEMEX og Petronas fullføres, venter vi at utnyttelsesgraden vil stige videre gjennom 2019».Mandag ettermiddag kom nyheten om at malaysiske Velesto er tildelt kontrakter for fire jackup-rigger av Petronas som skal benyttes til boreprogrammet Carigalis.Kontraktene har oppstart mellom april og juli og en fast varighet på ett år med mulighet for forlengelse. Dagratene ligger ifølge Bassøe Analytics i området 70-75.000 dollar.Meglerhuset skriver i oppdateringen at dagratene beveger seg oppover, men kun beskjedent ettersom det fortsatt er et stort utbud av nybygde rigger.Det ventes imidlertid at dette er et forbigående problem.  «Dette vil løse seg selv ettersom nybygg blir tildelt kontrakter, og potensiell kinesiske jackup-etterspørsel reduserer antallet tilgjengelige nybygg», skriver Bassøe.