<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

TechnipFMC sikrer kontrakt

Neptune Energy og TechnipFMC inngår allianseavtale.

Publisert 13:30 2. apr. 2019
Oppdatert 13:36 2. apr. 2019
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 159 ord

Neptune Energy har inngått en global allianseavtale med TechnipFMC, ifølge en melding fra TechnipFMC tirsdag.Avtalen gjelder leveranse av undervannsprosjekter, og omfatter prosjektenes livssyklus fra tidlig konseptarbeid, gjennom ingeniørtjenester, innkjøp, leveranser av undervannsproduksjonssystemer, installasjon av undervannsutstyr og infrastruktur, ifølge meldingen.Allianseavtalen mellom Neptune og TechnipFMC har en varighet på fem år, med opsjoner for ytterligere utvidelser.De første utbyggingene som skal gjennomføres er Duva og Gjøa P1-prosjektene i Nordsjøen, opplyses det.Neptune Energy opplyser til TDN Direkt at kontraktene som gjelder Duva og P1 har en verdi på i underkant av tre milliarder kroner, og av dette er det estimert at 35 prosent av kontraktsverdien vil bli brukt på leverandører i Norge.TechnipFMC er ifølge meldingen tildelt en kontrakt som dekker undervannsutstyret fra brønnhodet til innfestningen for kontrollkabelen på Gjøa.Ingeniør- og fabrikasjonsarbeidene er påbegynt, og den første brønnrammen blir installert i løpet av tredje kvartal 2019 på Duva-feltet.Installasjonsarbeidet vil i hovedsak finne sted i 2020, med produksjonsstart planlagt i fjerde kvartal 2020, opplyses det.